I går kveld vant nemlig Tromsøs kvinnelag i ishockey sin aller første kamp i eliteserien, borte mot Sparta Sarpsborg.  82 år etter at seriespillet i ishockey  - den nest største publikumsidretten i norsk lagidrett - så dagens lys, er Tromsø satt på kartet på øverste nivå.

– Det var utrolig artig. Kjempegøy. Vi har jobbet veldig, veldig hardt for dette, sier Marte Idrupsen, som fikk æren av å sette inn 5-3-målet i tomt bur etter at Sparta Sarpsborg hadde tatt ut keeperen sin.

– Jeg så faktisk ikke at de hadde tatt ut keeperen. Vi var fire mot fire og jeg skjøt. Jeg skulle bare ha den ut i «sikker sone», men pucken gir i mål og så var det mål.

Sari Luomijârvi scoret alle Tromsøs fire andre mål.

– En lettelse

Trener Chris Steele er først og fremst glad for at laget viste seg frem fra en annen side enn i seriepremieren mot Hasle/Løren forrige helg, som ga to 1-14-tap.

– Det var en følelse av lettelse etter forrige helg. At vi klarte å spille så bra, var herlig å se. Det var som om det var et annet lag på isen, skryter treneren.

For selv om Sparta ikke regnes som et topplag i årets serie, er klubben tradisjonsrik.

– Vi visste ikke hva som møtte oss, men de var Norges beste lag for ikke så mange år siden. En veldrevet klubb som har tatt flott i mot oss sier Steele.

Håper på «Gutan»

I dag spiller tromsøjentene ny kamp mot Sparta Sarpsborg. Etter at de har gått av isen, spiller Tromsø IL en helt avgjørende kamp i eliteserien i fotball for herrer i samme by.

– Vi satser på full pott og at det blir nordnorsk idrettsfest her i dag, sier Idrupsen.

Jeg håper TIL lar seg inspirere, sier Chris Steele.