Gjør som disse jentene, TIL! De skrev idrettshistorie i Sarpsborg.

29. oktober 2016 tok Tromsø sine første eliteseriepoeng i ishockey noensinne.

VANT: Tromsø Hockey slo Sparta Sarpsborg i Sarpsborg på lørdag. Dette bildet er fra før kampen mot Hasle/Løren tidligere denne måneden. På bildet: Sari Lumijärvi (bak fra venstre), Mariell Schaal Pettersen, Julia Sundquist, Sigrun Gove, Thea Sørheim, Katrine Goncalves Pedersen, Vilde Kloster Snekkevik, Sanna Filpus Øvervoll (foran fra venstre), Jeanette Hammer Andersen, Gro Hauglid, Marte Idrupsen, Ragne Martea Noer Lie.  Foto: Lars Eidissen

sport

I går kveld vant nemlig Tromsøs kvinnelag i ishockey sin aller første kamp i eliteserien, borte mot Sparta Sarpsborg.  82 år etter at seriespillet i ishockey  - den nest største publikumsidretten i norsk lagidrett - så dagens lys, er Tromsø satt på kartet på øverste nivå.

– Det var utrolig artig. Kjempegøy. Vi har jobbet veldig, veldig hardt for dette, sier Marte Idrupsen, som fikk æren av å sette inn 5-3-målet i tomt bur etter at Sparta Sarpsborg hadde tatt ut keeperen sin.

– Jeg så faktisk ikke at de hadde tatt ut keeperen. Vi var fire mot fire og jeg skjøt. Jeg skulle bare ha den ut i «sikker sone», men pucken gir i mål og så var det mål.

Sari Luomijârvi scoret alle Tromsøs fire andre mål.

– En lettelse

Trener Chris Steele er først og fremst glad for at laget viste seg frem fra en annen side enn i seriepremieren mot Hasle/Løren forrige helg, som ga to 1-14-tap. 

– Det var en følelse av lettelse etter forrige helg. At vi klarte å spille så bra, var herlig å se. Det var som om det var et annet lag på isen, skryter treneren.

For selv om Sparta ikke regnes som et topplag i årets serie, er klubben tradisjonsrik. 

– Vi visste ikke hva som møtte oss, men de var Norges beste lag for ikke så mange år siden. En veldrevet klubb som har tatt flott i mot oss sier Steele.

Håper på «Gutan»

I dag spiller tromsøjentene ny kamp mot Sparta Sarpsborg. Etter at de har gått av isen, spiller Tromsø IL en helt avgjørende kamp i eliteserien i fotball for herrer i samme by. 

– Vi satser på full pott og at det blir nordnorsk idrettsfest her i dag, sier Idrupsen.

Jeg håper TIL lar seg inspirere, sier Chris Steele.