Forfang langt unna toppformen: – Jeg er lei av dette

Johann Forfang (21) måtte se på finaleomgangen i Klingenthal.

I MOTGANG: Johann Forfang sliter med å finne formen han hadde sist sesong.  Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

sport

I dagens verdenscuprenn hoppet tromsøgutten 123,5 meter - og kom med det ikke blant de 30 beste som fikk hoppe 2. omgang. Med 110,5 poeng endte Forfang på 43.-plass.

– Det er langt unna hva jeg er god for. Det er ikke noe vits å poengtere en gang. Dette er langt unna pari, og det må skje noe snart. Nå skal jeg hjem og få trent, fordøye dette litt og ha en plan videre. Jeg er lei av dette her og må snu på det, sier Forfang.

Slippe seg løs

Forfang lyktes heller ikke i verdenscupåpningen i finske Ruka.

Han føler at kjøringen inn mot hoppet - og satsen - blir litt forknytt og "styrt".

– Jeg må rett og slett slippe meg mer løs, fastslår Forfang.

Neste helg er det verdenscup på Lillehammer. Der håper 21-åringen å stille, selv om den endelige vurderingen med trenerne ikke er tatt.

– Jeg tror på at jeg skal snu dette, men det er alltid et spørsmål om tid. Denne tilstanden er selvfølgelig stressende. Jeg vet jo at jeg kan. Det gjelder bare å få roet ned litt - back to basic (tilbake til det grunnleggende), sier skihopperen.

Prevc vant

Etter gårsdagens lagkonkurranse sa landslagstrener Alexander Stöckl dette:

– Johann har forbedring fra sist helg. Han er inne på noe teknisk, men er fortsatt ikke helt der han ønsker å være.

Domen Prevc vant rennet etter hopp på 140 og 141 meter. Daniel Andre Tande kom på andreplass.