I dag fikk kreftsyke Ayoscha (3) og de andre barna på sykehuset et morsomt besøk

Tromsø Storm-spillerne synes førjulsbesøket på UNN er årets fineste tradisjon. Og i år hadde de med seg en ekstra populær skikkelse.
sport

For omtrent tiende år på rad kom Tromsø Storm-spillerne på førjulsbesøk på barneavdelingen på UNN. Med seg hadde de gaver, brus, pizza og godteri. Og Tromsø Storm-maskoten «Kulingen» - for aller første gang.

– Det var veldig fint at Kulingen kunne være med i år. Han er mer kjent og populær enn alle oss basketspillerne, sier Storm-spiller Simen Alexander Samuelsen (23) med et smil.

LES OGSÅ: Her overleverer hun tidenes julegave

Smilene kom frem

De fikk også smilene frem hos barna på avdelingen - litt etter litt.

Ayoscha Bruckner (3) fra Andøya har vært mye på barneavdelingen i høst etter han fikk leukemi-diagnose i september.

– Det er veldig fint med besøk. Ayoscha trenger bare litt tid til å bli vant med dem, sier mamma Mann Si Bruckner.

Hun er forberedt på å være på UNN med barnet sitt en stund, men håper å få ta turen hjem til jul.

– Vi håper det, men man vet aldri. Vi er forberedt på alt, sier hun.

LES OGSÅ: Johannes (17) scoret 29 poeng da Storm tapte

– Koselig å gi noe

Det er i denne tøffe situasjonen at Tromsø Storm-spillerne synes det er givende å spre litt førjulsglede. Flere av spillerne på årets «nye» og svært lokale Storm-lag var med på sykehusbesøk for første gang.

– Det er koselig å gi noe til ungene. Man tenker litt med dem som må være her og kanskje ikke har det helt slik som de andre barna. Det er godt å kunne bidra til å gjøre dagen deres enda litt bedre, sier Storm-spiller Johannes Lange.

Lærer seg å gå igjen

En som får reise hjem til jul, er to år gamle Haagen Nickolai Adamsen. Neste onsdag reiser han og mamma Michelle, før rehabiliteringen fortsetter etter nyttår.

– Han må lære seg å gå og snakke igjen etter å ha hatt hjernehinnebetennelse, forteller mamma.

Hun forteller også at han synes «Kulingen» var litt skummel. Men utover i timen som iTromsø er innom, blir Haagen og de andre barna stadig varmere i trøya, og deltar på kasteleker som balltalentene til Tromsø Storm setter i gang.

– Det er kjempestas med besøk. Det er artig at det skjer litt mens man er her, sier Michelle Adamsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

sport