PÅ PLASS: Toppfotballsjef Nils Johan Semb var innom spissprosjektet og slo av en prat med Flo. Foto: Varfjell, Fredrik

Mandag og tirsdag var Espejord med på «Spissprosjektet» i regi av Norges Fotballforbund. Sammen med fire andre norske spisstalenter fikk han spesialtrening av blant andre Tore André Flo.

– Det var veldig lærerikt for meg. Jeg fikk tips av legender som delte sine erfaringer, samt noen tips og triks som hjalp dem i løpet av karrieren. Det var absolutt lærerikt for meg, forteller Runar Espejord til iTromsø.

– Dyrke matchvinneren

TIL-unggutten deltok på treningsoppholdet sammen med Zymer Bytyqi (17, Sandnes Ulf), Håkon Lorentzen (16, Brann), Mohamed Elyounoussi (19, Sarpsborg 08) og Bård Finne (18, Brann).

I en periode produserte Norge en rekke angrepsspillere som har gjort karriere internasjonalt, men de siste årene har det vært magert med norske spisser i utlandet. Toppfotballsjef Nils Johan Semb håper spissprosjektet skal hjelpe Espejord og de andre spisstalentene til å bli enda bedre enn forrige generasjon.

– Nå skal vi dyrke matchvinneren og målscoreren. Vi skal få fram disse typene, og gi de et ekstra spisset tilbud i spillerutviklingen, sier Semb til fotball.no.

– Vi hadde spisser som Flo, Solskjær, Iversen, Carew og Rushfeldt. Vi har gode spisser i dag også, men vi ønsker å gi den rollen ekstra oppmerksomhet og bevisstgjøre hverdagen deres, sier toppfotballsjefen.

For Espejord var det interessant å lære av Flo, som var sentral i Chelseas angrep på begynnelsen av 2000-tallet.

– Det var spesielt å høre ham fortelle om hvordan de gjorde det i Chelsea, og spesielt interessant å høre hvordan de kjørte avslutningstrening der.

Detaljer

Fellesnevneren i løpet av de to treningsdagene var detaljer, forteller 17-åringen.

– I hovedsak gikk det ut på hvordan det er å være spiss. Jeg visste mye fra før, men det handler om detaljer. Det er typiske ting som skal til for å ta steget opp.

– Føler du at du er en bedre spiss nå enn før spissprosjektet?

– Det er ting jeg må jobbe med og få trent på; tips å ha med i treningshverdagen. Målet er at jeg jobber med dette i vitner og er en bedre spiss når sesongen starter i april.

Da håper Espejord på flere sjanser. Espejord fikk ikke spille ett eneste minutt eliteseriefotball i år.

– Jeg håper absolutt på flere sjanser. Jeg skal stå på og jobbe steinhardt for å få mer spilletid. Med en god vinter er ikke det umulig.