Kristiansund
1 - 0
Tromsø
søn 21. apr 17:00 Kristiansund Stadion
Kristiansund
Trener: Amund Skiri
Formasjon: 4-3-3
1 M. Lansing
1 Michael Lansing
26 M. Williamsen
26 Max Williamsen
4 M. Olsen
4 Marius Berntsen Olsen
5 D. Ulvestad
5 Dan Peter Ulvestad
15 M. Rakneberg
15 Mikkel Rakneberg
8 R. Alte
8 Ruben Alte
18 S. Jarl
18 Sebastian Jarl
17 B. Willumsson
17 Brynjólfur Willumsson
37 O. Sivertsen
37 Oskar Sivertsen
9 H. Mikaelsson
9 Hilmir Rafn Mikaelsson
7 H. Gueye
7 Habib Gueye
Innbyttere: Serigne Mor Mbaye, Isak Aalberg, Håkon Sjåtil, Johannes Wiig, Jesper Isaksen, Aron Benjaminsen, Haakon Haugen, Franklin Nyenetue, Marius Weidel
Tromsø
Trener: Jørgen Vik
Formasjon: 3-5-2
1 J. Haugaard
1 Jakob Haugaard
5 A. Jenssen
5 Anders Jenssen
28 C. Psyché
28 Christophe Psyché
4 V. Skjaervik
4 Vetle Skjaervik
23 R. Norheim
23 Runar Norheim
22 S. Opsahl
22 Sakarias Opsahl
11 R. Jenssen
11 Ruben Yttergård Jenssen
8 K. Antonsen
8 Kent-Are Antonsen
25 L. Nilsen
25 Lasse Nilsen
9 L. Nordås
9 Lasse Nordås
15 V. Erlien
15 Vegard Erlien
Innbyttere: Simon Thomas, Tobias Guddal, Isak Vådebu, Jens Hjertø-Dahl, Markus Johnsgård, Yaw Paintsil, Felix Winther, Jakob Romsaas
Hjertelig velkommen til livedekningen av kampen mellom Kristiansund og Tromsø, i den fjerde runden av Eliteserien 2024!
KBK ligger på plass nummer 10 på tabellen, med 4 poeng på sine første tre kamper. De startet sesongen med en noe overraskende seier borte mot Lillestrøm, før det ble uavgjort hjemme mot KFUM. Sist kamp var borte mot fylkesrivalen Molde, som endte i sesongens første tap for kristiansunderne.
Gjestene fra Tromsø har kun spilt to kamper så langt denne sesongen, og begge har endt med tap, og null poeng. Ligger derfor nederst på tabellen før årets første bortekamp. Seriepremieren mot Brann endte 2-4, og det ble 0-1 mot Haugesund forrige helg.
KBK og Tromsø har møttes ved tolv anledninger tidligere, de fleste av dem i Eliteserien. Den innbyrdes statistikken viser 4-5-3 i favør dagens hjemmelag, altså er det historisk jevnt mellom lagene. Samtidig kan man merke seg at det aldri har blitt borteseier når disse lagene har møttes.
Sist lagene møttes var i 2022-sesongen, som endte med nedrykk for KBK. Her vant Tromsø 2-1 hjemme, mens det endte 1-1 i Kristiansund. Selv om det er et lite historisk overtak for dagens hjemmelag, har de ikke slått Tromsø siden 2018.
Hos KBK har hærfører Dan Peter Ulvestad vært ute de to siste kampene, og det er usikkert om han er klar til kamp i dag. I tillegg savner KBK fortsatt en annen veteran i Hopmark, samt den unge spissen Alvheim.
Hos Tromsø skal det kun være Miika Koskela som er utilgjengelig for spill i Kristiansund i dag.
Dagens dommertrio består av Mathias Støfringshaug (Verdal IF), Runar Langseth (Kolstad Fotball) og Line Cathrine Nymoen (Kolstad Fotball). Fjerdedommer er Mathias Smehus Kringstad (Valder IL). VAR-teamet består av Sigurd Smehus Kringstad (Valder IL) og Line Andresen (Ivrig IL).
Flere endringer på begge lag fra siste kamp. Hos KBK starter Mikaelsson på topp, mens viktige Ulvestad er spilleklar igjen. Willumsson får også sjansen fra start, noe som betyr at Sjåtil og Isaksen starter på benken for hjemmelaget. Heine Bruseth er heller ikke med. Han skal ha pådratt seg en liten skade, og er ikke med i kamptroppen.
Tromsø gjør to endringer fra sist. Anders Jenssen og Lasse Nilsen er inne fra start, og de erstatter Jacob Romsaas og Yaw Paintsil. Begge er imidlertid å finne på Gutans reservebenk.
Rett og slett fantastiske forhold her nå, omtrent en halvtime før kampstart. Sola steiker godt på himmelen, og det er fravær av både regn og vind!
Lagene er på vei inn, og vi er straks klare med avspark her fra Nordmøre stadion!
Kampstart
Gutan setter i gang!
1' Sivertsen mottar ballen ute til høyre, og kan sende Gueye gjennom, men velger heller å roe ned med en pasning tilbake til Williamsen.
1' Nilsen skaffer corner for gjestene!
1' Hjørnespark til Tromsø
4' Rakneberg forsøker å spille vegg med Gueye, men pasningen fra sistnevnte er alt for dårlig.
5' Erlien forsøker å tråkle seg inn i feltet, men Jarl og Williamsen til sammen blir en litt for tøff oppgave.
7' Erlien forsøker seg fra midtstreken! Får ballen, vender opp og skyter tidlig. Skuddet har fin retning, men Lansing er imidlertid med på notene, og det blir aldri skikkelig farlig.
8' Frispark til Kristiansund
8' Frispark til Kristiansund
10' Jarl med en strålende ball i bakrom mot Gueye. Han avanserer inn i boksen, men Norheim gjør en god jobb i å nekte ham å avslutte.
11' KBK med et ørlite grep om kampen nå.
11' Sivertsen slår inn fra høyre, men treffer ingen med blå drakt.
12' Frispark til Kristiansund
13' Willumsson bryter, og slår inn mot Gueye, men Jenssen klarerer. Corner for KBK!
13' Hjørnespark til Kristiansund
16' Tromsø med en fin overgangsmulighet. Nordås vrir ut mot Antonsen, men det går litt for sakte. KBK rekker hjem, og når innlegget kommer er Marius Olsen på plass, og klarerer rimelig enkelt.
18' Norheim utfordrer Rakneberg, og ender med en corner.
18' Hjørnespark til Tromsø
19' Gult kort til Marius Berntsen Olsen på Kristiansund
20' Frispark til Tromsø
20' Nilsen slår inn fra venstre, men Lansing plukker den enkelt i egen femmeter.
21' TIL med initiativet nå.
23' Alte og Sivertsen kombinerer fint ute til høyre. Spiller en fin vegg, før sistnevnte slår inn. Får hverken nok kraft eller høyde på legget, og Haugaard har full kontroll.
24' Williamsen med en flott vending ut til Willumsson, men igjen er innlegget upresist. Jenssen stanger enkelt unna.
26' Rakneberg mister på tur fremover, og Tromsø kontrer. Ruller fint opp fra høyre mot venstre, før ballen ender hos Nilsen. Han banker til fra hjørnet av boksen, men skuddet går i nettveggen.
26' Frispark til Kristiansund
27' Gueye spilles gjennom, og kommer seg ned til linja. Slår inn i en TIL-spiller, og roper på hands, men roper til døve ører.
27' Willumsson med et særdeles svakt innleggsforsøk fra venstre.
27' Frispark til Kristiansund
28' Olsen med en skrekkelig pasning på tvers til Jarl i eget felt. Er bare centimetre fra å bli snappet av Nordås, men berger seg med et nødskrik!
29' Dagens første store sjanse til KBK! Rakneberg spiller en glimrende pasning inn mot Willumsson, som tar med ballen på første touch. Driver mot et ryggende TIL-forsvar, før han stikker gjennom Mikaelsson. Han lader for skudd, men blokkeres akkurat, og ender istedet med corner. Flott angrep av KBK!
29' Hjørnespark til Kristiansund
34' Rakneberg med et svakt gjennomspill mot Sivertsen. Ender i utspill for TIL.
36' Willumsson med en sterk jobb på midten. Vinner andreballen etter en duell på midten, og tråkler seg fremover. Spiller etter hvert ut til Sivertsen på venstre, som avslutter. Treffer alt for dårlig, og ballen triller enkelt inn i klypene på Haugaard.
36'
37' Hjørnespark til Kristiansund
38' Gult kort til Ruben Yttergård Jenssen på Tromsø
39'
42' Gult kort til Christophe Psyché på Tromsø
42' Frispark til Kristiansund
43' Hjørnespark til Kristiansund
43' Mål for Kristiansund, Habib Gueye scorer!
45' Gueye med nok et skuddforsøk, men treffer vesentlig dårligere nå. Rulles mot lengste, men Haugaard redder enkelt.
45' Pause
Lagene går inn i garderoben, og KBK leder fortjent etter første omgang. Det var i det hele tatt en ganske temposvak og kjedelig omgang, men etter en halv times spill satte KBK inn et bra trykk, som resulterte i flere gode muligheter for hjemmelaget. Det resulterte også i en fortjent scoring, da Guèye satte inn sin første scoring for sin nye klubb. TIL har hatt noen halvsjanser på kontringer, men har ikke utfordret Lansing i KBK-buret skikkelig enda. Vi tar en kjapp pause, før vi er tilbake med andre omgang!
45' 2. omgang
45' Da er vi i gang igjen!
47' Willumsson mister ballen, og Nordås tar over. Slår ut til Antonsen på venstre, som legger inn. Der venter en upresset Lansing, og holder ballen fast.
47' Erlien stikker mot Nordås, men førstetouchen sitter ikke, og ballen spretter inn til Lansing.
48' Frispark til Tromsø
49' Frispark til Kristiansund
50' Sivertsen skaffer frispark i grei innleggsposisjon.
50' Frispark til Kristiansund
52' Nordås med en kjempejobb inne i feltet til KBK. Tråkler seg forbi 3 mann før han legger inn på bakerste. Der stupheader Rakneberg ballen unna, før neste innlegg går over mål.
52' KBK rett i angrep! Gueye snubler seg frem, og avslutter rett i blokka. Ballen går så til Willumsson, som skyter langt utenfor.
52' Frispark til Kristiansund
54' Erlien med en smart stikker mot Antonsen, som har tatt løpet inn fra venstre. Når akkurat ikke frem, og Lansing får tak i ballen. Kunne blitt farlig der!
54' Så ropes det på straffe! Williamsen stikker mot Mikaelsson som sklir når han skal vende opp. Ballen ligger løs, og Willumsson hamrer mot mål. Treffer en TIL-spiller, og det kan se ut til at den er nær armen der! Spillet fortsetter likevel her.
55' VAR
57' Straffe til Kristiansund!
57' Straffebom fra Kristiansund
61' TIL med trykk og initiativ etter straffebommen her nå!
61' Yttergård Jenssen med en smart stikker til Nordås, men Williamsen rydder liggende opp!
61' Corner til Gutan!
62' Hjørnespark til Tromsø
63' Tromsø spiller seg fint inn i boksen til KBK, men der gjør Willumsson en god forsvarsjobb. Blokkerer først innlegget, og ender også opp med utspill.
65' KBK spiller seg til en god mulighet, men den gamle KBK-stopperen Psyché blokkerer innlegget fra Sivertsen, rett foran Gueye!
65' Nilsen slår inn fra dødlinja, og Ulvestad må gi til corner for gjestene.
65' Hjørnespark til Tromsø
68' Alte sender Mikaelsson fint gjennom ute til høyre, men KBK velger å roe ned.
68' Spillerbytte Tromsø - Jakob Romsaas går på, Jakob Romsaas går av
68' Spillerbytte Tromsø - Yaw Paintsil går på, Yaw Paintsil går av
69' Spillerbytte Kristiansund - Franklin Nyenetue går på, Franklin Nyenetue går av
71' Frispark til Kristiansund
74' Sivertsen med et godt innlegg, men Guèye får ikke styrt headingen på mål. Flott pasning av Williamsen til Sivertsen i forkant!
75' Frispark til Kristiansund
76' Guèye heades gjennom av Nyenetue, med avslutningen er fryktelig svak.
77' Romsaas presser frem corner for TIL.
77' Hjørnespark til Tromsø
78'
78' Spillerbytte Kristiansund - Jesper Isaksen går på, Jesper Isaksen går av
80' Nå er det TIL som har ballen, og KBK har nok med å slå unna.
80' Willumsson lager frispark på 16,4 meter for TIL! Erlien og Antonsen stiller seg opp ved ball. Her blir det skudd.
81' Frispark til Tromsø
84' Fortsatt TIL som trykker på for utlikning her nå.
85' Spillerbytte Kristiansund - Håkon Sjåtil går på, Håkon Sjåtil går av
85' Spillerbytte Tromsø - Felix Winther går på, Felix Winther går av
85' Spillerbytte Tromsø - Markus Johnsgård går på, Markus Johnsgård går av
85' Spillerbytte Tromsø - Tobias Guddal går på, Tobias Guddal går av
86' Da har Jørgen Vik gjort alle sine 5 bytter.
87' Frispark til Tromsø
88' Frispark til Kristiansund
88' Gult kort til Jesper Isaksen på Kristiansund
89' KBK bruker det de kan av tid nå.
90' KBK får en corner. Blir nok tatt kort!
90' Hjørnespark til Kristiansund
90' Masse innkast her nå, som KBK gjerne tar.
90' Jarl med en klarering / skudd på mål fra egen halvdel. Går en drøy meter over målet.
90' Yttergår Jensen med et godt innlegg, og Williamsen får såvidt stokket beina og klarert!
90' Rakneberg slår til icing.
90' TIL med hele laget i angrep nå, kun Haugaard på egen halvdel!
90' Alte vinner et innkast på egen halvdel.
90' Enorm kontringsmulighet for KBK, men Guèye slår en dårlig ball mot Nyenetue!
90' Kampen er slutt