Forfang ble invitert så fort han landet på Langnes fredag ettermiddag.

- Vi har planlagt en samtale med ham og faren om utvikling av hoppsporten i Tromsø. Det er et voldsomt drag i en profil som Johann, sier Aabrakke til iTromsø.

Hoppmiljøet i Tromsø har lenge etterspurt en forbedring av anlegget. Det nåværende anlegget i Grønnåsen er utgått på dato. Med en K90 eller K120-bakke – og et plastanlegg – vil det være mulig å drive skihopp som helårsidrett i Tromsø.

- Mye muligheter åpner seg

- Vi får vente og se. Det er på anleggsfronten det skorter akkurat nå. Vi har hoppere, utøvere og interesserte. Vi mangler bare et anlegg som får hopperne til å gro, sier Forfang.

En toppmoderne hoppbakke gjør det dessuten mulig for 20-åringen å flytte hjem.

- Hadde det vært hoppbakke her kunne jeg vært i Tromsø en hel sommer. Vi kunne hatt samling her. Det er mye muligheter som åpner seg med en gang, forteller Forfang.

- Mange smågutter som vil være Johann André

Møtet vil finne sted neste uke før Forfang reiser igjen til Trondheim. Like etter at iTromsø intervjuet 20-åringen kom en aldri så liten fan og spurte om et bilde. Det takket Forfang selvsagt ja til.

- Det er mange smågutter som vil være Johann André nå, sier ordfører Jarle Aarbakke.

Mamma Annfrid Forfang, pappa Hugo Forfang og ordfører Jarle Aarbakke (Ap) møttes da Johann André Forfang landet på Langnes langfredag. Foto: Jørund Wessel Carlsen