På en pressekonferanse i Eksportutvalgets lokaler i dag, ble den nye samarbeidsavtalen presentert for media. I år bidrar selskapet med 150.000 kroner og videre 300.000 kroner i året hvert år frem mot 2011 hvis Tromsø får statsgaranti.

- Arbeidet med et nytt vinter-OL i Norge gir fantastiske muligheter for markedsføring av norsk sjømat. Denne avtalen kan bidra til å øke salget av norsk sjømat både før, under og etter et OL, sier administrerende direktør Terje E. Martinussen i Eksportutvalget for fisk.

EFF er den femte aktøren som inngår samarbeid med Tromsø 2018. Fra tidligere har OL-selskapet inngått samarbeid med Telenor, Sparebanken Nord-Norge, Troms Kraft og Store Norske.

Tromsø 2018 har beregnet at det vil bli servert 4,5 millioner måltider under lekene i 2018. EFF har mål om at flest mulig av disse måltidene skal være basert på norsk sjømat.

– Vi setter pris på den økonomiske støtten for arbeidet videre, men vi håper også å utnytte samarbeidet begge veier for å hjelpe hverandre på områder vi har sammenfallende interesser, sier daglig leder i Tromsø 2018, Petter Rønningen.