I et brev til statsminister Jens Stoltenberg ber NHO Reiseliv regjeringen innvilge statsgaranti for et OL i Tromsø i 2018.

Viktig mulighet

Administrerende direktør Knut Almquist presiserer i brevet at Norges største utfordring som reisemål er at landet er for lite kjent.

«NHO Reiseliv ser en avvikling av de olympiske leker i Tromsø som en stor og viktig mulighet for å gjøre Norge og det norske reiselivsproduktet kjent i utlandet, og for å fremme kvalitet, innovasjon og investeringslyst i regionen», heter det i brevet.

Viktig bidrag

Han påpeker videre at et OL vil utløse både innovasjon og utvikling av nye produkter i næringen, økt investeringsvilje og flere turister. I brevet understreker også Almquist at OL-arenaene vil styrke reiselivet.

«Etterbruk av OL-arenaer er et viktig bidrag i det regionale reiselivproduktet, da de representerer en stor ressurs for opplevelsesbedrifter og styrking av annet reiseliv.»

Les mer om saken i onsdagens papirutgave av «Tromsø»!

Flyfoto over Tromsø. OL - arenaer. Tromsdalen, Kroken, Håkøybotn, Movika, Tromsdalstinden, Kvaløysletta, Bentsjordtinden, Tromsøya. Foto: Ann Sissel Jenssen