Det var nemlig Kristian Thorstvedt som skaffet straffesparket som gjorde at Erling Braut Haaland kunne sende Norge i føringen på Daugava Stadium.

– Kristian er en veldig god mellomromsspiller og det han mangler av fart i beina, det har han i hodet. Også har han en skikkelig fandenivoldsk i ... Jeg liker hans mentalitet, sier Ståle Solbakken.

21-åringen tok også for seg i duellspillet og havnet i klammeri med noen latviske spillere i løpet av den første omgangen av 2–0-seieren i Riga.

– Nå vet jeg at Thorsvedt kan erte på seg hvem som helst og når som helst, så det er ikke sikkert han er helt uskyldig, ler Solbakken.

Stavanger-gutten har også lagt ut bilde av situasjonen i sosiale medier.

Mens lagkamerat Mats Møller Dæhli kaller ham «en fin miks av Kaka og Frank Lampard», skriver tidligere Viking-lagkamerat Ylldren Ibrahimaj humoristisk «slå meg aaa bruuuh???» på Instagram.

På Twitter har Thorstvedt lagt ut bildet med oppfordring til å lukte på fingrene hans:

Solbakken avslører at Thorstvedt på ingen måte hadde noen garanti for å være med i troppen i det hele tatt.

– Han kom med som kanskje en av de siste til den første samlingen, men spilte seg inn på laget via noen «crazy» treninger egentlig, sier landslagssjefen.

– Jeg liker typen, jeg liker måten han spiller på, jeg liker den blandingen av at han hele tiden fighter for laget, men samtidig har en liten X-faktor. Han er ikke verdens hurtigste, og det blir han aldri heller, men det er ikke mer enn tre år siden jeg så ham på Briskeby i Obos-ligaen og han var ikke noe raskere der så det går fort i hodet på Kristian.

– Har han overrasket deg?

– Jeg kjente ham ikke, men jeg kjente både moren og faren godt. Han er en fin blanding der. Han har heldigvis ikke alt Erik (pappa Thorstvedt) har, spøker Solbakken på sin tidligere lagkamerats bekostning.