Bodø/Glimt-Vålerenga 2–0

Kasper Junker og Philip Zinckernagel sto for målene for Glimt, som var svært giftige da de fikk muligheten før pause.

Giftig var ikke Vidar Örn Kjartansson, som misset kjempesjanser på stillingen 0-0, 0-1 og 0-2.

– De utnyttet sjansene sine, det gjorde ikke vi. Det er uakseptabelt for meg ikke å score minst ett eller to mål i dag. Det var min feil i dag. Sånn er det, jeg tar skylda, sa Kjartansson til Eurosport etter kampen.

Vidar Örn Kjartansson gikk målløs av banen på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen

Junker scoret for første gang i Eliteserien etter skadeavbrekket siden bortekampen mot nettopp Vålerenga 8. august. Det var åpningsmålet etter et fantastisk forarbeid fra Jens Petter Hauge.

Samme Hauge skjøt en pinlig dårlig straffe rett etter pause, men Glimt klarte likevel å sikre inn 2-0-seieren selv om de måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med 10 mann etter at Marius Lode ble utvist.

– Jeg prøvde å trekke til meg foten da jeg oppfattet situasjonen. Instinktet mitt er at jeg har lyst til å komme på ballen. Når jeg går ned og får farten i gresset ser det kanskje verre ut. Dommeren gjør en vurdering og gir rødt, så jeg får akseptere det, sa Lode om utvisningen.

Det betyr at midtstopperen mister Glimts kamp mot Sandefjord søndag om en uke. Dagen før får Kjartansson muligheten til å revansjere seg når Vålerenga tar imot Mjøndalen i Oslo.

Bodø/Glimt kunne feire nok en hjemmeseier mot Vålerenga søndag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Effektivitet mot ineffektivitet

Glimt viste prov på den samme selvtilliten som ga Milan kamp til døra på torsdag og spilte seg ut bakfra tidlig, men etter sju minutter gikk det nesten galt.

Aron Dønnum vant ballen høyt i banen, og den gikk fram til Vidar Örn Kjartansson alene med keeper foran mål. Glimt-keeper Nikita Khajkin kom ut og gjorde en mesterlig redning.

Mål ble det derimot da Jens Petter Hauge fortsatte dribleshowet for Glimt. Lynvingen dro seg enkelt forbi Christian Borchgrevink og sendte ballen inn foran mål til Kasper Junker som satte inn 1-0 etter 19 minutter.

Like etter fikk Kjartansson nok en kjempesjanse da han midt foran mål fra fem meter ikke klarte å sette ballen mellom stengene.

Glimt var langt mer effektive og kunne legge på til 2-0 etter 37 minutters spill, da Morten Ågnes Konradsen fant Philip Zinckernagel foran mål med et nydelig innlegg. Zinckernagel timet løpet perfekt og kunne til slutt enkelt sette inn sitt 14. mål for sesongen.

Vålerenga fikk nok en kjempesjanse på dødball rett før pause, men ballen ville ikke i mål for Oslo-laget.

Kristoffer Klaesson reddet straffespark for Vålerenga, men det var ikke nok til å hindre tap. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Straffemiss

2. omgang så ut til å starte ille for Vålerenga da Kristoffer Klaesson felte Kasper Junker i feltet etter en svak heading tilbake mot Vålerenga-keeperen fra Sam Adekugbe.

Jens Petter Hauge gikk fram for å ta straffesparket, men det Milan-aktuelle stortalentet skjøt svakt nesten midt på mål. Skuddet på returen fra Junker ble også reddet av Klaesson, som holdt bortelaget inne i kampen.

Glimt må ha lagt igjen effektiviteten i pausen, for Hauge brant nok en kjempemulighet til å punktere kampen da hjemmelaget kontret på sedvanlig vis ved Hauge og Zinckernagel etter en times spill. Zinckernagel slapp ballen på rett tidspunkt, men avslutningen fra litt kloss hold gikk utenfor fra Hauge.

– Jeg var ikke god nok i dag, men sånt skjer og vi vinner, så da gir jeg egentlig litt f.. i at vi bommer, sa Hauge.

Marius Lode bli utvist midt i annen omgang. Foto: Mats Torbergsen

Rødt kort

Hauge skulle nok ønske han satte spikeren i kista, for etter 65 minutter skulle kampen bli langt tøffere for Glimt etter at Marius Lode fikk direkte rødt kort da han satte knottene i leggen på Henrik Bjørdal.

Vålerenga satte inn et stort press, og etter 72 minutter var Kjartansson alene foran mål for tredje gang i kampen, men nok en gang misset islendingen. Spissen ble spilt flott gjennom av Bjørdal, men satte ballen utenfor på ny.

Bortelaget tok naturligvis initiativet i kampen med en mann mer på banen, men klarte ikke å komme til de samme store sjansene som Kjartansson misset på.

Dermed gikk islendingen målløs av banen for første gang siden returen til norsk fotball og måtte også tåle sitt første tap etter «hjemkomsten».

Glimt fortsetter ferden mot et suverent seriegull etter nok en hjemmeseier. Det var lagets niende seier på eget kunstgress på like mange forsøk. Laget har 18 poengs luke til Rosenborg og Odd med 11 kamper igjen å spille.