Mats Zuccarello (29) må stå på om han skal slå forrige sesongs 26 mål og 35 assist. Så langt er han et stykke bak rekordsesongen.

På de første 30 NHL-kampene denne sesongen har nordmannen stått for syv mål og assistert sine lagkamerater tolv ganger.

Ved samme tid i fjor hadde Zucca scoret tolv mål. Det har gått nesten en måned uten at nordmannen har scoret. Forrige gang var i bortemøtet mot Vancouver Canucks 15. november.

Natt til onsdag norsk tid tar laget imot Chicago Blackhawks i Madison Square Garden.

Stopp Zucca

Mye av årsaken til at det har gått litt tyngre denne høsten er at motstanderne i større grad har lagt en taktikk som går ut på å stoppe Rangers – og spesielt Zuccarello – med knallhard forechecking i midtsonen.

Han er en viktig brikke når Ranges vinner pucken i egen sone eller lenger framme i banen – i de såkalte spillevendingene.

Med sitt gode overblikk skal han fôre rekkekameratene med pasninger.

En annen grunn til at Zuccarello fortsatt har en del å hente er OL-kvalifiseringen og World Cup.

Med disse turneringene fikk nordmannen en annen oppkjøring til sesongen enn tidligere. Derfor kan man håpe at han også finner målformen utover i sesongen.

Viktig i overtall

Det virker imidlertid ikke som måltørken på noen måte har gått ut over humøret. Søndag slo laget New Jersey Devils med 5-0 og nordmannen hadde assist på 1-0-målet til Chris Kreider.

– Jeg har aldri vært noen målscorer uansett. Målene kommer. Det er ikke noe jeg tenker på. Så lenge vi vinner og jeg skaper sjanser, kommer målene, sa Zuccarello til Nettavisen for en drøy uke siden.

Nå har det gått ytterligere ti dager uten nettkjenning.

At Zuccarellos rekke får ekstra oppmerksomhet har gitt de andre Rangers-spillerne litt mer rom, slik at laget samlet har gjort det bedre enn tilfellet var i fjor – og vesentlig bedre enn forventningene.

Laget var nemlig spådd enn tyngre sesong etter flere endringer i spillerstallen.

Etter 30 kamper forrige sesong hadde laget sanket 39 poeng, men så langt har Alain Vigneaults menn tatt to poeng mer. De har scoret 105 mål mot 86 på samme tid forrige sesong, og laget har sluppet inn 70 mål mot fjorårets 69.

Mats Zuccarello spilte sin 330. kamp i NHL søndag. Siden debuten i 2010 har den lille magikeren scoret 78 mål og stått for 144 assist. (©NTB)