VM-runden ble kjørt på gamle, ærverdige Lydden Hill, og nordmannen fikk med seg 16 VM-poeng som beste fører i kvalifiseringen.

I finalen var han raskest ut fra pole position. Lagkameraten Johan Kristoffersson gikk rett ut i jokerrunde, mens Solberg ventet til runde to. Det var taktisk god kjøring, og de to sikret dobbeltseier som i den forrige runden. Eneste forskjell var at nå var sjefen selv, Petter Solberg, først over mål.

– Jeg har drømt om dette det siste året. Jeg kan ikke beskrive det, sier Petter Solberg i seiersintervjuet, ifølge NRK.

Den forrige VM-seieren til Solberg kom 17. april i fjor i Portugal. Totalt tok Solberg 30 VM-poeng i England, mens Kristoffersson tok 26. Svensken overtok sammenlagtledelsen i VM.

Første gang

Også i semifinalen kjørte Solberg taktisk klokt. Han gikk tidlig inn i jokerrunden og sikret seieren og 6 nye VM-poeng.

VM-vinneren fra 2014 og 2015 hadde aldri tidligere vunnet på Lydden Hill. Lørdag kjørte han fra konkurrentene siste gang det ble kjørt VM-runde i rallycross der. Neste år er det Silverstone som gjelder.

Svenske Mattias Ekström, som ledet VM før helgens runde, tok seg også til finale, men han sanket litt færre poeng enn Solberg og Kristoffersen på veien dit, og kunne heller ikke hamle opp med dem i finalen.

Tett i teten

Kristoffersson leder VM fire poeng foran Ekström og sju foran Solberg.

Andreas Bakkerud var femte best i kvalifiseringen, men kjørte bra i både semifinale og finale.

Neste VM-runde går på Lånkebanen i Hell i Stjørdal om to uker.