Florø – Åsane 1–0

Det er tett kamp om opprykksbilletten i 2. divisjon avdeling 2.

Lørdag fikk Åsane muligheten til å gå opp i føringen, men misbrukte sjansen da de tapte 0–1 borte mot Florø.

– Florø er ikke gode, men det er ikke vi heller. Det kunne fort endt 0-0. Vi er langt fra der vi skal være. Her kaster vi vekk poeng, oppsummerer en skuffet Morten Røssland etter kampen.

Kunne toppet tabellen

Tapet gjør at Åsane fortsatt ligger ett poeng bak Grorud, som leder avdelingen til tross for at de tapte 1–2 hjemme mot Asker lørdag.

– Med seier i dag ville vi vært i en fantastisk posisjon, sier Åsane-treneren og legger til:

– Vi hadde en fin runde tidligere i uken mot Brann. Men i dag er vi ikke til stede i det hele tatt. Det var skikkelig skuffende. Dette var langt under pari.

Kamp om plassene

Åsane og Grorud er imidlertid ikke de to eneste lagene som kjemper om opprykk til 1. divisjon idet det gjenstår to kamper: Kjelsås ligger kun ett poeng bak Åsane, mens Fram Larvik på fjerdeplass rykker opp på andreplass om de vinner sin hengekamp.

Asker, på femteplass, er også med, kun fem poeng bak Grorud.

– Det lever nok helt inn. Men i dag kastet vi bort muligheten til å bestemme vår egen skjebne, sier Røssland.

Han mener det er langt fra noen krise om Åsane ikke klarer opprykk denne sesongen.

– Vi har en ung gjeng. Vi trenger tid på å sette laget skikkelig. Det har vært store utskiftninger i spillestil og i spillergruppen. Slike ting tar tid om det skal være bærekraftig over tid. En ting er å rykke opp, noe annet er å bli værende der oppe. Det vi leverte i dag er ikke i nærheten av Obos-nivå. Der hadde vi blitt slaktet.

Førsteplassen rykker direkte opp, mens andreplassen i avdelingen må ut i et dobbeltoppgjør mot andreplassen i avdeling 1. Vinneren der møter laget på 14.-plass i 1. divisjon over to kamper.