PORTO - LIVERPOOL 0–5

Vertene kunne fått en strålende start på kampen, men Otavios skudd fra god posisjon gikk via Liverpool-stopper Dejan Lovren og over. Liverpool slapp med skrekken og så seg aldri tilbake.

Etter en god innledning, fikk Porto stadig større problemer med gjestene fra Anfield og Liverpools supertrio fikk etter hvert nærmest gjøre som de ville.

En megatabbe fra José Sá i Porto-målet etter 25 minutter ble starten på fornedrelsen på Estádio do Dragao. Mané fikk muligheten fra hjørnet av 16-meteren, men senegaleserens avslutning var ikke all verden. Likevel klarte Sá å fomle ballen i eget nett.

Liverpool trengte bare fire minutter til før ledelsen var doblet. James Milner skjøt i stolpen, mens Salah fikk tak i returen og bød på en leken triksekonkurranse i Porto-boksen. Egypterens mål var en ren lekkerbisken. Samtidig ble Salah den 13. spilleren i Liverpool-historien til å score 30 mål i én sesong.

Assistkongen Milner

Tidlig i 2. omgang kunne Mané sette inn 3-0 på en retur etter at Sá først hadde stoppet Firminos forsøk. Dommer Daniele Orsato viste fotballforståelse da han drøye 20 minutter før slutt lot gjestene få fordel etter at Mané ble forsøkt holdt igjen.

Milner kom til innlegg og Firmino kunne iskaldt styre inn 4-0. For sjette gang denne sesongen sto Milner for målgivende pasning i Champions League.

Mané fullbyrdet sitt hattrick fem minutter før slutt med et mektig skudd fra like utenfor 16-meteren. Etter kampen var senegaleseren raskt frampå og sikret seg matchballen.

Største hjemmetap

Porto raknet helt og gikk på klubbens største hjemmetap i Champions League. Liverpool vant for første gang borte mot det portugisiske storlaget. Tidligere er det blitt to uavgjort på to forsøk.

Vertene har tapt sine tre siste kamper i utslagsrundene i den gjeveste E-cupen. Lite tyder på at den trenden ikke blir forlenget.

Returkampen på Anfield 6. mars ser ut til å bli en formalitet av de sjeldne i en åttedelsfinale.