Woods var allerede ute av seierskampen før katastrofehullet. Verdensener Dustin Johnson ledet med fire slag før den avsluttende runden, og fortsatte storspillet søndag.

Med en runde fire slag under par endte han turneringen 20 slag under par, et historisk bra resultat. Aldri har noen gjort det bedre i turneringen tidligere, hvor Tiger Woods (1997) og Jordan Spieth (2015) hadde den tidligere rekorden med 18 slag under par. Sungjae Im og Cameron Smith delte andreplassen, fem slag bak Johnson.

Seieren er Johnsons første i majorturneringen, og hans andre majorseier totalt etter seieren i U.S. Open i 2016.

– Dette er en drøm å vinne Masters. Bare det å få den grønne jakken av Tiger Woods er stort. Helt utrolig å få oppleve dette med min bror (Austin, som er Johnsons caddie), sa 36-åringen, som var tydelig rørt etter at seieren var sikret.

VINNEREN: Fjorårsvinner Tiger Woods overrekker den ikoniske grønne blazeren til årets vinner, Dustin Johnson. Foto: MIKE SEGAR / X90033

Tiger Woods stilte opp på Augusta National som regjerende mester i Masters Tournament, etter at han i fjor vant en majorturnering i golf for første gang siden 2008.

Han startet bra med en bogeyfri åpningsrunde, fire slag under par, torsdag. Etter to runder mer på det jevne hadde han falt ned til en 20. plass før den avsluttende runden, hvor det virkelig gikk trått for 44-åringen.

Woods var to slag over par for dagen da han kom til det tolvte hullet, et par 3-hull på rundt 140 meter. Hullet er kjent for å ha mye vann i spill, og det fikk Woods erfare. Det første slaget hans landet kort av greenen og rullet ned i vannet. Dermed ble det et straffeslag for Woods, før han slo tredjeslaget sitt fra like kort av vannet. Ballen kom seg opp på greenen, men grunnet mye backspin spant ballen ned i vannet.

Woods kom seg over på sitt tredje forsøk, men slo seg da i greenbunkeren i bakkant. Derfra toppet han ballen ut i vannet, hans tredje slag i vannet på samme hull. Etter å ha droppet ballen i bunkeren igjen, kom han seg inn på greenen med sitt åttende slag. To putter senere lå ballen i hullet, etter ti slag.

DÅRLIG DAG: Tiger Woods slet stort under søndagens avsluttende runde. Foto: Curtis Compton / Atlanta Journal-Constitution

Woods gikk med det hullet hele syv slag over par, noe som skal være hans dårligste hull på PGA-touren noen gang etter nærmere 23 789 spilte hull i løpet av karrieren, skriver golf-journalist Justin Ray på Twitter.

Men kanskje er det hele et godt tegn for neste år?:

– Ti blank. Ti slag! På et par 3-hull hvor han slår ut med et åtterjern, sa Eurosports golfkommentator Per Haugsrud da hullet var avsluttet.

– Det må jo være det meste han noensinne har hatt på et hull siden han hoppet ut av barndommen, sa Haugsrud videre.

– Det er det nødt til å være. Jeg har ikke vært borti et lignende katastrofehull av ham noen gang, sa sidekommentator Henrik Bjørnstad.

Det ble seier til Woods i fjorårets turnering, men det kunne gått galt da dette skjedde under den andre runden:

I studioet til Eurosport var blant andre Suzann «Tutta» Pettersen.

– Selv for oss som ser på, så gjør det vondt i hele kroppen når man ser slikt, sa Pettersen.

Woods slo tilbake med storspill på de siste seks hullene. Med fem birdier sørget han for at det til slutt ble en runde på 76 slag, fire over par. Med det endte ett slag under par for turneringen og kom på en delt 38. plass.

Ingen nordmenn deltok i turneringen, hvor Viktor Hovland ble beste amatør i fjor.