Det norske 31 år gamle fartsfantomet endte nemlig på tredjeplass til slutt.

Med sykdom og penicillin-kur i kroppen fra de siste dagene, der han blant annet ikke klarte å trene onsdag, skilte det 81 hundredeler opp til verdenscupleder og torsdagens vinner, Marco Odermatt fra Sveits.

Opp til franske Cyprien Sarrazin på andreplass manglet det 23 hundredeler.

Kilde la ikke skjul på at han er fornøyd med resultatet, men erkjente overfor Viaplay at han tenkte på sikkerheten før start.

– Det verste er å bli skadet. På sånne dager som dette her må du gå i deg selv og stille deg de spørsmålene som er viktige. Det er om det er trygt å kjøre, sier Norges stjernealpinist.

Han nevnte at hodet – som følge av sykdom og dagsform – alltid var litt på etterskudd i enkelte deler av den krevende løypa.

– Men jeg følte det var god sikt, fint vær, fine forhold, tidlig startnummer. Da skal det mye til for at noe skjer, sier han videre.

I en løype som allerede var kuttet litt mer enn normalen, suste Kilde med startnummer seks inn til foreløpig bestetid i Wengen.

Reaksjonen hans inn i kameraet, riktignok med et smil om munnen, var beskrivende for dagsformen: Den var nemlig ikke den beste.

– Jeg kan ikke puste, sa Kilde – trolig litt ekstra utmattet etter snaut to minutters konkurransetid.

Ledelsen holdt imidlertid ikke lenge. Marco Odermatt var nemlig råsterk noen startnumre senere.

Sveitseren – som vant onsdagens trening og leder verdenscupen overlegent – var hele 81 hundredeler bedre enn sin norske rival.

– En maktdemonstrasjon av Odermatt, kommenterte Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

Kilde er langt unna å ha noen svak sesong. Men sett opp mot åtte verdenscupseire i 2022/2023-sesongen, har det blitt mindre suksess så langt i den nåværende.

Han har vært på pallen i tre fartsrenn så langt og tok en nær sensasjonell andreplass i storslalåmen i Adelboden sist helg.

Men seieren lar altså fortsatt vente på seg – og nå vinner også verdensener Odermatt utforrenn.

– Det er ikke så frustrerende når man vet hvor god han er på ski. Det jeg kjenner på er at jeg har mer å gå på. En dag kjører jeg feilfritt. Den dagen kommer til å komme. Jeg må bare gidde litt til, sier Kilde og smiler overfor Viaplay.

PS 1: Det ble imidlertid litt dramatikk senere i rennet. Med startnummer 35 kjørte sveitseren Marko Kohler ut og rett i sikkerhetsnettet. Han ble senere hentet ut med helikopter, noe som førte til at rennet ble utsatt i rundt en halvtime.

PS 2: Ytterligere to nordmenn stilte til start i Wengen torsdag. Adrian Smiseth Sejersted endte på 29. plass, mens Fredrik Møller ble nummer 52.