Karsten Warholm tok seg til finale mandag kveld med tidenes raskeste VM-semifinale på 400 meter hekk: Tid 47,09, på tross av at han traff en av hekkene.

I ettertid ble det dramatikk da Italia la inn protest mot Warholm. De mente han hadde passert hekk nummer to på ureglementert vis, og mente nordmannen burde blitt disket.

Protesten ble avslått av juryen fordi den kom inn for sent. Hadde Italias protest gått gjennom og Warholm blitt disket, ville Alessandro Sibilio vært i finalen.

– Jeg synes protesten fra italienerne er smålig, sier Vladimir Vukicevic til VG.

Den 11 ganger norgesmesteren på 110 meter hekk kan litt av hvert om å passere hekker på en korrekt måte.

En video som NRK har publisert viser tilsynelatende at Warholms venstre fot passerer på utsiden av hekken, ikke over den. Vukicevic mener bildene derimot ikke viser det fulle bildet.

– Vinkelen som kommer frem er misvisende. Om man ser vinkelen ovenfra eller forfra så ser man at han ikke bryter banen, sier mannen som vant NM fire år på rad.

Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes mener beslutningen er riktig og fornuftig.

– Nå konsentrerer vi oss fullt og helt om finalen, som vi tror vil bli helt fantastisk, sier de i en felles uttalelse til VG.

Finalen går onsdag kveld kl. 21.50.

BLE HEDRET: Vladimir Vukicevic ble hedret under NM i sommer. Han mener italienernes protest er «smålig». Foto: Geir Olsen / NTB

– Han går over på riktig måte. Akkurat den ene vinkelen er veldig misvisende, sier Vukicevic.

Vukicevic får støtte av hekkeløper og treningspartner til Warholm, Amalie Iuel.

– Den protesten er bare tull. Han tjener åpenbart ikke noe på den hekkepasseringen, sier Iuel.

– Protesten hadde ikke gått igjennom uansett. Regelverket sier at man skal være utenfor og under hekken, og det er han ikke. Italia har ingen god «case», fortsetter Iuel.

Det er ikke alle enige i.

I Finland var utøveren Oskari Mörö klar på at bildene ikke ga rom for noe spekulasjon.

– Dessverre ser det ut som at Warholms fot går forbi hekken og ikke er tilstrekkelig høy, sa han til Yle.

– Om man følger regelboken, så ser det ut som at det finnes en årsak til en diskvalifisering. Warholms venstre fot er for langt nede da den passerer hekken, supplerte den finske friidrettseksperten Mikael Ylöstalo med.

Warholm sa selv etter løpet at han kom litt for nære hekken. Vukicevic forklarer at nordmannen kommer i et enormt tempo i svingen.

– Warholm har så stor fart at han må holde seg helt på utsiden av banen. Han løper langt ut i svingen fordi han er så rask, sier Vukicevic.

MENER WARHOLM BURDE BLITT DISKET: Oskari Mörö mener bildene var såpass klare at Karsten Warholm burde blitt disket. Foto: Antti Aimo-Koivisto / NTB

I samme sekvens slo Warholm kneet inn i hekken. Iuel pratet med sunnmøringen om smellen i går.

– Det var bare en liten trøkk. Så det går fint. Kjenner jeg Karsten rett så ville adrenalinet tatt over uansett, sier Iuel.

Vukicevic tror den lille feilen i semifinalen vil hjelpe Warholm inn mot finalen.

– Jeg har merket det selv. Det er greit å gjøre unna feilen. Jeg tror det virker skjerpende på han. Så sparer han det feilfrie løpet til finalen.

Se hele VM-programmet her.