Det tror i hvert fall ikke de som følger Manchester City og Haaland tett i britisk presse, som så nordmannens elleville jubelscener lørdag på nært hold.

– Han har hatt noen veldig frustrerende uker. Du så at han hadde fyrt seg opp. Det som skjedde med Norge var åpenbart enormt skuffende for ham. Han er desperat etter å hjelpe dem til et mesterskap, sier Simon Bajkowski – lederskribent på City-stoff i Manchester Evening News.

– Så det ble en perfekt kamp å prøve å komme seg over og legge de siste ukene bak seg.

Han får støtte av James Ducker som dekker Premier League i Nord-England for storavisen The Telegraph.

– Han nøt den scoringen der, sier han og smiler.

  • For scoringen i 2–1-seieren over Brighton er Haalands første for Manchester City på nesten en måned. Haaland tok helt av da han hamret ballen i mål fra distanse. Hans niende mål på ni ligakamper, som gjør ham til Premier Leagues toppscorer.

  • Men: Han hadde – inntil lørdag – gått 274 Premier League-minutter uten å score. I tillegg gikk han målløs av banen i en Champions League-kamp i denne perioden.

  • VG omtalte den blytunge Haaland-perioden som kulminerte med en svak forestilling i toppoppgjøret mot Arsenal, der enkelte mente han ikke så ut som en trussel i det hele tatt.

  • Da han reiste på landslagssamling scoret han riktignok mot Kypros, men opplevde en enorm nedtur. Norge kan ikke lenger ta seg til fotball-EM neste år gjennom den ordinære kvalifiseringen.

FØLGER MANCHESTER CITY: James Ducker i den britiske avisen The Telegraph. Foto: Mikal Aaserud, VG

For Ducker er det en grei forklaring på Haalands perioder uten scoringer.

– Han spiller under folks forventninger så langt denne sesongen. Men det gjelder hele City-laget. De har ikke tatt helt av ennå, de får det ikke helt til å flyte. Det handler om at Erling og flere andre spillere hadde en nådeløs sesong i 2022/2023, mener Ducker.

Han fortsetter:

– Den var psykisk utmattende. Så gikk det kort tid før nok en nådeløs sesong. Likevel klarer han å holde det gående. Men for Erling kommer det et punkt der det eksploderer igjen, trolig siste del av sesongen. Det gjelder for hele laget.

Ducker viser til et Haaland-sitat i et intervju med nettopp The Telegraph tidligere denne måneden.

Nordmannen sier blant annet at det etter rekordraset sist sesong nå har blitt en større greie når han ikke scorer mål enn når han faktisk scorer.

– Bare de beste kan håndtere slik kritikk og forventning. Han gjør det. Men jeg tror som sagt dette er en konsekvens av kjøret sist sesong. Haaland er ikke perfekt ennå, men de vinner fortsatt og City er nok fornøyde med det de har fått til.

Bajkowski påpeker en ting han føler Haaland mestrer nesten bedre enn de fleste:

– Jeg tror han er flinkere enn veldig mange til å legge skuffelser bak seg. Han er god til å ikke tenke for mye på dem og fokusere på den oppgaven som kommer rundt neste hjørne.