– Hvis ryggen min blir bedre, så blir det kanskje noen minutter, sier Manchester City-manageren.

Nylig ryggopererte Guardiola fleipet om å sette inn seg selv på laget da han etter lørdagens 2–0-seier over Nottingham Forest fikk spørsmål om ligacupkampen mot Newcastle borte på St. James’ Park.

Erling Braut Haalands sjef smilte litt etter sin egen respons. Humret og lo gjorde også journalistene. Men det lå mer alvor bak det som avsluttet et langt resonnement om kampprogram og skader.

– De som har spilt mye kommer ikke til å spille mye mot Newcastle. Selvfølgelig. Ligacupen er perfekt når du har hele laget tilgjengelig i begynnelsen av sesongen. Når du kan bruke bredden i troppen. De som ikke spiller regelmessig får sine minutter.

– Men har du mange skader…

Spanjolen lot setningen henge litt i luften. Fra før av er Kevin De Bruyne langtidsskadet.

De siste ukene har midtstopperbauta John Stones og kantspiller Bernardo Silva fulgt belgieren inn på behandlingsrommet.

Mateo Kovačić trener med laget mandag for første gang på lang tid, opplyser han. Jack Grealish kan endelig brukes etter å ha vært ute en liten periode.

VIKTIGE, MEN UTILGJENGELIGE: Manchester Citys John Stones og Kevin De Bruyne, her avbildet under en trening sist sesong. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters / NTB

Guardiola fortsetter:

– Jeg kaster ikke bort én prosent energi på ligacupen. Kyle Walker, Rúben Dias, de spiller 90 minutter for sine landslag og for oss. De er utslitte allerede. Vi kan ikke miste dem.

– Vi spiller (mot Newcastle) med folk som trenger det. Kanskje noen fra akademiet, sier Guardiola – som kanskje gir nye minutter til den norske U21-landslagsspilleren Oscar Bobb.

Henry Winter bare smiler når han får høre Guardiolas utspill om at han ikke bruker energi på ligacupen.

– Men han fortsetter jo bare å vinne den, sier The Times’ sjefsskribent på fotball til VG.

Han tenker på at City – under Guardiolas ledelse – har vunnet trofeet fire ganger på syv sesonger.

– Det er klart, det er nye managere som virkelig vil vinne den. Ten Hag (i Manchester United sist sesong) var opptatt av det sist sesong og Jose Mourinho ville det da han kom til England. Men det er faktisk ganske viktig.

– Fordi det er det første sølvtøyet du kan vinne denne sesongen. Og med spillertropper så store som de er nå, så kan han sette en veldig god andreellever på banen mot Newcastle.

FØLGER ENGELSK FOTBALL TETT: Henry Winter i storavisen The Times. Foto: Mikal Aaserud, VG

Winter mener at selv om Kevin De Bruyne eller Jack Grealish ikke spiller, så mener han Guardiola setter inn Phil Foden eller ny-signeringen Jérémy Doku.

– Han har en så god tropp, er en så briljant manager. Så jeg blir litt skeptisk når managerne sier slike ting på en pressekonferanse. Han vil vinne den kampen. Han vil fortsette den flyten de har (seks seire på seks ligakamper).

– Han vil gjøre City uovervinnelige. Det laget han stiller i ligacupen blir sterkt, kommenterer han.