– Det allerede altfor store egoet mitt blir større, så vi får håpe at ikke det begeret renner over og tipper glasset, sier Braathen i lykkerusen til Viaplay.

Braathen og Kristoffersen var henholdsvis nummer tre og to før finaleomgangen av søndagens storslalåm-renn, men med to fantastiske omganger klarte ingen å ta de norske guttene.

Braathen vant to hundredeler foran Kristoffersen, mens Marco Odermatt ble nummer tre – ti hundredeler bak Braathen.

– Det er utrolig. Da man vokste opp var Alta Badia noe spesielt å se på, og nå har jeg vunnet her. Jeg kommer til å huske denne dagen for alltid, sier Braathen i seiersintervjuet med arrangøren.

– Det er mange steder jeg kunne tatt tre hundredeler, men sånn er skisport. Sikkert veldig fint for TV-seere og tilskuere å se på, selv om jeg selvfølgelig skulle ønske at jeg var tre hundredeler raskere, sier Kristoffersen til Viaplay.

Slovenske Zan Kranjec ledet stort etter den første omgangen, men var 69 hundredeler bak Braathen i mål og ble nummer fem.

Braathen fulgte med det opp seieren fra slalåm-rennet i Val-d'Isère for én uke siden, og tok samtidig Norges 200. seier i verdenscupen i alpint.

22-åringen har tatt fire av de 200. verdenscupseirene.

– Jeg er så stolt. Det er en fantastisk dag å være meg, sier Braathen.

Mandag kommer muligheten til å ta den 201. norske verdenscupseieren, når det er nok et storslalåm-renn i Alta Badia.