Prisantydningen er for viderekomne: 10.048.170 kroner med dokumentavgift og tinglysningsgebyr.

– Den ligger for salg dersom det kommer riktig kjøper, men vi er innforstått med markedet og vet at det sannsynligvis går år før den faktisk blir solgt, skriver Martin Johnsrud Sundby i en sms til VG.

– Det er ingen tvil om at det er en høy prisklasse, men vi har hatt umiddelbar interesse etter at vi la eiendommen ut for salg torsdag, sier megler Bente Holen Bergseng i Eiendomsmegler1 Lillehammer og Gudbrandsdal.

Hun er enig i at salget kan ta tid.

Hyttemarkedet er på retur etter at det var hytteboom under pandemien, skriver E24.

Johnsrud Sundby avsluttet langrennssatsingen på toppnivå i 2021. Nå kombinerer 39-åringen rollen som programleder på TV med et stort familieliv på hjemmebane.

– Ny hverdag med nye behov, ikke jobbtilværelse i skisporet lenger, forklarer verdensmesteren fra 2019.

FAMILIEN: Martin Johnsrud Sundby, Marieke Heggeland og to av sønnene i 2019. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Han har tre sønner som er opptatt med aktiviteter hver helg. Dessuten ønsker familien å reise mer etter at han ikke lenger er bundet av trening og renn.

Dermed blir tiden på hytta begrenset.

– Det er en kostbar eiendel om man ikke er der mer enn 15–20 dager per år. Vi er rett og slett ikke sikre på om Sjusjøen er stedet for oss når jeg ikke satser på ski, poengterer Johnsrud Sundby

Sjusjøen-hytta har et bruksareal på 221 kvadrat. Den har fem soverom og to bad.

– Dette er en rålekker hytte med lun og hyggelig atmosfære, skriver EiendomsMegler1 i prospektet.

Det ble sist vår klart at Johnsrud Sundby ikke fortsetter som langrennsekspert i Viaplay.

Sundby meldte at arbeid med selskapet hans og andre prosjekter for Warner Bros. Discovery tar såpass mye tid at han ikke lenger klarer kombinasjonen med jobb for Viaplay i helgene.

Martin Johnsrud er programleder for TV Norges «16 ukers helvete». Høstens sesong er ferdig innspilt. Mia Gundersen er blant deltagerne.

Foto: Skjermdump fra Instagram