Det var et lite mirakel at Chelsea ikke ledet Vest-London-derbyet til pause.

Da hadde 21 år gamle Cole Palmer drillet rundt utenfor Brentford-boksen og servert baller til Raheem Sterling, Marc Cucurella og Nicolas Jackson i 45 minutter – uten uttelling.

Skuddstatistikken viste 10–2, og det nærmeste var et tverrliggertreff fra Noni Madueke tidlig i omgangen.

Sjokkerte Chelsea

Brentford-sjef Thomas Frank gjorde dog noe riktig pausen, for det så bedre ut da lagene hadde byttet side.

Kristoffer Ajer skapte blant annet en enorm sjanse med et innlegg fra høyre.

Likevel var det få som trodde at Brentford skulle klare å få en ball i nettet mot totalt overlegne Chelsea – helt til Ajers stopperkollega Pinnock dukket opp bak i feltet og stanget bortelaget i ledelsen.

Best i vest

I første omgang ropte hele Stamford Bridge på straffe da Raheem Sterling gikk ned i feltet etter et Cole Palmer-innlegg.

Dommer Simon Hooper pekte rett på øret sitt og signaliserte at VAR skulle ta en titt på situasjonen der Chelsea-vingen ble dyttet i ryggen av danske Roerslev.

– Det ser ut som en straffe for meg, dytten på Raheem Sterling. Brentford slapp unna med en der, sa Mark Warburton på BBC Radio – han kjenner godt til temperaturen i Vest-London-derbyer som tidligere Queens Park Rangers-trener.

Mauricio Pochettino prøvde seg med flere dobbeltbytter i sluttminuttene, men klarte ikke å tre gjennom den solide fembackslinjen til Brentford anført av Kristoffer Ajer som spilte til 7,6 av 10 på Sofascore-børsen:

Statistikk fra Sofascore.com

Fem minutter på overtid ble Chelsea-keeper Sanchez med frem på corner, og Bryan Mbeumo kunne etter hvert trille 2–0 inn i åpent mål.

Dermed kunne Kristoffer Ajer & co. juble for tre poeng og 10. plass på tabellen.

På 11. plass? Chelsea.

HARDHAUS: Landslagsstopper Kristoffer Ajer holdt stand i midtforsvaret mot Chelsea. Her i duell med Marc Cucurella. Foto: HANNAH MCKAY / Reuters / NTB

PS! Chelseas assistenttrener Jesus Perez fikk rødt kort for noe som ble gjort på benken mot slutten av kampen.