Onsdag var det et møte mellom Elden/Ingebrigtsen og friidrettsforbundet. Elden kaller møtet for konstruktivt, men opplyser at det foreløpig ikke er noen enighet. Det vil bli mer dialog de neste dagene.

– Jeg opplever at alle parter ønsker å finne gode løsninger for alle av friidrettsforbundets utøvere og trenere, men det gjenstår å se hva det kan innebære, sier Elden i en pressemelding.

Han representerer nå både trener Gjert Ingebrigtsen og eleven Narve Gilje Nordås, slik TV 2 meldte tidligere onsdag.

Forbundets generalsekretær Kjetil Hildeskor sier dette i en uttalelse ifølge NTB:

– Partene er blitt enig om best mulig tilrettelegging for Narve Gilje Nordås og brødrene Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen fram mot og under EM- og OL-sesongen 2024, i treningsforberedelsene og i forbindelse med konkurransene. Dialog om dette vil bli videreført etter dagens møte.

Gjert Ingebrigtsen. Foto: Helge Mikalsen / VG

Bakgrunnen for møtet mellom Gjert Ingebrigtsen og friidrettsforbundet er at førstnevnte ikke har fått akkreditering til innendørs-VM og utendørs-EM i 2024.

Forbundet pekte på at de ville skape trygge rammer for brødrene Ingebrigtsen, noe de ikke anser som mulig med Gjert i nærheten på grunn av familiekonflikten.

Gjert Ingebrigtsen reagerte på fremstillingen, og advokat John Christan Elden har bedt om en offentlige beklagelse. Heller ikke da Narve Gilje Nordås tok bronse i VM på 1500 meter denne sommeren, hadde Gjert Ingebrigtsen akkreditering.

Møtet dreier seg ikke om uttalelsen til sønnen Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen forrige torsdag. Partene hadde avtalt et møte før uttalelsen kom.

Lørdag svarte Gjert Ingebrigtsen på en rekke spørsmål fra pressen: