Nyheten kommer kort tid etter at arrangøren i franske Chaux-Neuve ga opp å få løypene klare til helgen 20.-22. januar. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) oppga dårlige snøforhold som årsak.

– Det har vært noen hektiske dager med negativt fortegn. Værforandringene i Klingenthal gjør at de ikke er i stand til å gjøre klar løype og bakke i tide, sier Lasse Ottesen til NRK.

Han er rennsjef for kombinert i FIS. Snøproblemene stopper to verdenscuphelger på rad.

– Det er veldig leit at vi må avlyse to renn, men værutfordringene nedover i Europa er sommerlige. Vi vil få flere utfordringer hvis det ikke kommer noe kulde, advarer Ottesen.

Neste oppsatte renn er trippelkonkurransen i østerrikske Seefeld 27. til 29. januar.

Første kombinertrenn i Planica-VM er lagt til 24. februar.

Også i alpinsirkuset, der utøverne allerede har blitt rammet av en rekke utsettelser og avlysninger, ryker enda en helg. Denne gangen i Garmisch-Partenkirchen der det skulle holdes konkurranser 28. og 29. januar (storslalåm og utfor).

FIS informerte om avgjørelsen i en pressemelding tirsdag ettermiddag:

«Dette er grunnet dårlige værmeldinger og de faktiske snøforholdene foran utfor- og storslalåm-rennene i Garmisch-Partenkirchen. FIS jobber med en ny løsning.»

Også de tradisjonsrike Wengen-rennene, med Lauberhorn-utforen som det store høydepunktet, er også i fare. Det arrangeres til helgen.