Paul Pogba sendte gjestene i ledelsen rett før pause i London, men en scoring av James McArthur etter hvilen gjorde at Mourinho lenge gikk mot sitt femte 1-1-resultat i Premier League denne sesongen.

To minutter før slutt hentet imidlertid Pogba og Ibrahimovic fram et øyeblikks magi som reddet det som kan vise seg å bli tre meget viktige poeng på en kveld hvor serieleder Chelsea, Liverpool, Manchester City og Tottenham også vant sine kamper.

Manchester United ligger på 6.-plass i Premier League, tre poeng bak Tottenham. Manchester City har den siste mesterligaplassen og er seks poeng foran byrivalen.

Pogba-scoring

Manchester United måtte ha tre sjanser før ballen lå i mål på Selhurst Park. Først fant Pogba lagkamerat Wayne Rooney med en lur lobb, som engelskmannen sendte mot mål på direkten. Forsøket ble reddet av Wayne Hennessey. Deretter var det Pogba sin tur, men også det skuddet ble reddet.

Ett minutt på overtid i første omgang kom scoringen. Et frispark fra venstre ble brystet videre av Zlatan Ibrahimovic via Stephen Ward. Ballen falt i føttene til Pogba, som fikk en enkel oppgave med å gjøre 1-0 fra kort hold. Det var franskmannens tredje scoring i Premier League.

Zlatan avgjorde

David de Gea fikk et varsel om hva som kunne komme da han ble satt på prøve av McArthur da timen var spilt. Spanjolen reddet langskuddet på mesterlig vis, men var sjanseløs fire minutter senere. Crystal Palace vartet opp med Barcelona-fotball da midtstopper Damien Delaney flikket ballen til McArthur med hælen. Alene med De Gea gjorde McArthur ingen feil og satte inn 1-1.

Manchester United våknet etter utligningen. Rooney var nær med et langskudd, og gjestene ropte på straffespark da Joe Ledley handset innenfor 16-meteren, men uten å bli hørt. Like etter fikk Juan Mata en scoring annullert for offside.

Da det meste tydet på at det skulle bli poengdeling mellom lagene, spilte Pogba fri Ibrahimovic. Svensken var iskald alene med Hennessey og sikret seier med 2-1-scoringen fra skrå vinkel.

Skåret i gleden for Mourinho var at Eric Bailly forlot banen med skade drøye fem minutter ut i annen omgang. Midtstopperen var nettopp tilbake fra skade.

Lallana-show i Liverpool-seier

Liverpool-manager Jürgen Klopp vraket Loris Karius mot Middlesbrough og kunne reise hjem med 3–0 og tre poeng etter en forestilling av Adam Lallana.

Lallana og Divock Origi scoret målene for Liverpool, som med seieren gikk forbi Arsenal på målforskjell. Chelsea vant sin kamp mot tabelljumbo Sunderland og topper eliteserietabellen med 40 poeng, seks foran Liverpool og Arsenal.

Liverpool-keeper Loris Karius har måttet tåle kritikk for flere kostbare feil de siste ukene og fikk ikke starte kampen mot Middlesbrough. De tidligere Manchester United-brødrene Phil og Gary Neville er blant dem som har stilt seg kritiske til Liverpool-keeperens innsats.

– Det har vært mye snakk om denne plassen, og det er ikke nødvendig å presse Loris gjennom denne situasjonen, for han er en mye bedre målvakt enn det han viste for eksempel i forrige kamp (mot West Ham), forklarte manager Jürgen Klopp før kampen.

Med Simon Mignolet mellom stengene fikk Liverpool en god start på kampen mot nyopprykkede Middlesbrough. Da halvtimen var spilt fikk Nathaniel Clyne mye rom på sin høyreside og fant Lallana foran mål. Han headet inn 1–0 til gjestene.

Etter ledermålet reddet Mignolet forsøk fra både Ben Gibson og Viktor Fischer, og rett før pause kunne Sadio Mané doblet ledelsen da han traff stolpen. Returen ble satt utenfor av Divock Origi.

Belgieren lyktes imidlertid med å finne nettmaskene i annen omgang. Et kvarter inn i omgangen satte han et innlegg fra målscorer Lallana bak Victor Valdés til 2–0. Origi har scoret i fem kamper på rad.

Åtte minutter senere var rollene byttet om da Origi spilte inn til Lallana som økte til 3–0 mot et Middlesbrough i oppløsning.

Middlesbrough nærmer seg nedrykksstreken i Premier League med kun tre seirer på de 16 første kampene.