Bayern München scoret to ganger på overtid og slo serietoer RB Leipzig 5-4 i Bundesliga fotball lørdag. For Ingolstadt er håpet om ny kontrakt ute.

Leipzig ledet 4-2 seks minutter før full tid, men så det suverene mesterlaget score tre raske mål og reise hjem med alle poengene. Likevel er det nå sikkert at Leipzig ender på 2.-plass.

Robert Lewandowski skapte ny spenning med sitt annet mål for ettermiddagen. På overtid utlignet David Alaba med et frispark, og i fjerde tilleggsminutt løp Arjen Robben fra hjemmeforsvaret og vippet inn seiersmålet.

Bayern økte dermed til 13 poengs luke foran den siste serierunden.

– Det var en sinnssyk kamp med et sinnssykt resultat. Begge lag spilte stor fotball, men forsvarsspillet kunne vært bedre, sa Bayern-trener Carlo Ancelotti.

– Vi må gratulere Bayern med seieren og alle som var heldige nok til å få se på. Vi fikk ikke poeng i dag, men vant nok mange hjerter og litt sympati, sa hjemmetrener Ralph Hasenhüttl.

Borussia Dortmund greide bare 1-1 i Augsburg, er fem poeng bak Leipzig og må slåss med Hoffenheim om 3.-plassen. Sistnevnte tok en sterk 5-3-seier borte mot Werder Bremen og har like mange poeng som Dortmund.

Jarstein-opptur

Rune A. Jarstein holdt nullen igjen etter et par røffe kamper, og Hertha Berlin vant 2-0 borte mot Darmstadt. Det gir femteplass, og laget ligger godt an i kampen om europaligaspill til høsten.

Freiburg er poenget bak etter å ha spilt 1-1 mot Ingolstadt. Köln greide bare 2-2 i nabooppgjøret mot Leverkusen og er ute av europaligaplass, tre poeng bak Hertha.

Ørjan Nyland måtte igjen se på fra Ingolstadt-benken da lagets siste lite håp om fornyet kontrakt ble knust. Laget slår følge med Darmstadt ned i 2. Bundesliga.

Ørjan Nyland og Ingolstadt rykker ned (arkivfoto). Foto: Uwe Anspach / TT / NTB Scanpix

Spenning om kvalplass

Hamburg, som er alene om å ha spilt i 1. Bundesliga siden ligaen ble opprettet i 1963, ligger fortsatt på kvalifiseringsplass etter 1-1 mot Schalke. Det var Pierre-Michel Lasoggas utligning på overtid som beseglet Ingolstadts skjebne.

Samtidig styrket han Hamburgs sjanse til å unngå kvalifisering. Wolfsburg, Augsburg og Mainz er alle to poeng foran, mens Leverkusen er tre poeng foran.

Hamburg møter Wolfsburg i siste runde og berger seg med seier.

Kampen mellom Wolfsburg og Borussia Mönchengladbach ble avbrutt av uvær på stillingen 1-1 et snaut kvarter før slutt. Det ble ikke flere mål da kampen ble gjenopptatt.