Tidligere Brann-, Start- og Strømsgodset-spiller David Nielsen (40) tar over som trener i danske AGF etter at Glen Riddersholm fikk sparken.

Lørdag morgen kom beskjeden om at Nielsens dager i Lyngby var talte. Samtidig offentliggjorde Lyngby at den tidligere Brann- og Start-angriperen var i forhandlinger med en annen klubb.

AGF sparket Riddersholm kort tid etter fredagens 5-1-seier borte mot Helsingør. Årsaken er ifølge klubben en lengre periode med varierende og utilfredsstillende resultater.

AGF er på syvendeplass i ligaen etter 11 kamper.

– Våre resultar har i en lengre periode vært for dårlige, og vi har prestert ujevnt i både Superligaen og cupen, heter det i redegjørelsen fra Aarhus-klubben.

40 år gamle David Nielsen har tidligere vært trener i Nest-Sotra og Strømsgodset. Han har skrevet kontrakt til sommeren 2020.

– Fotballfaglig har David en sterk ballast, og han er meget tydelig og klar i sin måte å være trener og leder på. Dessuten innehar han noen av de egenskapene vi setter svært høyt og tror på, nemlig lidenskap og hardt arbeid, som vi tror vil smitte positivt over på hele klubben, heter det i AGFs melding.

Nielsen har spilt i en rekke klubber. Han var innom lag som Fortuna Düsseldorf, FC København, Grimsby, Wimbledon, Norwich, Aalborg, Start, Odense, Strømsgodset og Brann.