37-åringen, som de siste sesongene har vært en av Eliteseriens mest profilerte spillere - kjent for sine friske uttalelser, bekrefter overfor VG at han gir seg med toppfotball etter årets sesong.

– Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen - som er sikker på at avgjørelsen er endelig.

Gauseth har spilt for Mjøndalen siden 2013 og var en del av laget som rykket opp i 2014 og sjarmerte Fotball-Norge i senk på toppnivå året etter - blant annet i TV 2-serien «Alle Gutta».

Han ser ikke for seg å fortsette i en annen rolle i Mjøndalen. Nå vil han prøve seg i arbeidslivet utenfor en fotballklubb.

– Om jeg kommer til å savne det? Svaret er ja. Svaret er ja. Svaret er ja. Svaret er ja, skriver Gauseth på Instagram.

Moldenseren har slitt med skader gjennom hele året, og har bare startet åtte seriekamper. Han kan trolig også se langt etter søndagens Lerkendal-duell mot Rosenborg.

– Det har vært et marerittår. Jeg var i Oslo denne uka for å få injeksjoner i kneet. Vi skal prøve å få stablet dette på beina, sier Gauseth.

Han håper å rekke hjemmekampen mot Brann neste søndag. Mjøndalen ligger for øyeblikket på kvalikplass, à poeng med Brann.

Gauseth er nok kjappere i hodet enn i bena:

– Det har vært start og stopp og bare rot hele sesongen. Du har et hode som vil spille, som er mentalt forberedt, og en kropp som stritter imot, sier han.

– Hver eneste morgen får jeg spørsmål fra kroppen: Er dette noe du vil? Jeg har nok hundre «ja» igjen, men ikke noe mer, sier Gauseth.

– Jeg vil ikke ha varige mén. At du får en regning som du må betale i årene som kommer, det er jeg ikke gira på.

Denne tiraden skapte debatt, men Gauseth mener den løftet lagkameratene:

Moldenseren har stadig vært i vinden, fyrt løs mot både egne lagkamerater og motstandere, men for Mjøndalen har han blitt pekt på som en leder som stiller krav og etter hvert en skikkelig klubbspiller.

Før årets sesong strandet forhandlingene om en ny kontrakt, men Gauseth og klubben ble enig etter press fra blant annet supportere.

– Jeg har hele tiden vært tydelig på at min motivasjon og sult på å oppleve mer med Mjøndalen er enorm, sa Gauseth den gangen.

37-åringen har også spilt for Træff, Groruddalen, Molde, Bryne og Alta.