Tirsdag kom kvalitetssikringsrapporten for budsjettet til Tromsø 2018. Tallene var knusende for de som hadde håpet på at de olympiske lekene skulle koste 15, 5 milliarder, slik OL-selskapet hadde beregnet.

Konsulentselskapene Veritas, Advansia og Samfunns- og Næringslivsforskning endte opp med en prislapp på 28,6 milliarder kroner.

Idrettskretsene som har vært lukne til å spytte inn penger i anleggsutbyggingen. Kulturminister Trond Giske ønsket at norske idrettsfornund skulle bidra med 22, 3 prosent av utgiftene til anleggsbyggingen for OL i Tromsø.

Men til tross for at prisen på et OL blir en helt annen en først beregnet vil ikke Troms, Finnmark og Nordland idrettskrets gi opp et OL i Nordens Paris.

- Aldri før har vi fått vite - i så god tid - hva oppbygging av idrettsanlegg til et stort arrangement skal koste. Dette vil til slutt komme både idretten og samfunnet til gode. Tenk om vi sa ja til noe som var usikret og som underveis bare ble dyrere, sier lederne for de tre kretsene, Knut Bjørklund, Einar Botnmark og Kåre Breivik i en pressemelding.

De argiumenterer med at prisen på OL på Lillehammer ble firedoblet uten at den Norske olympiske komité var klar over det da de bestemte seg for å satse på prosjektet i 1987.

- Vi i dretten lever bedre nå enn i 1994 selv om prislappen ble firedoblet. OL på Lillehammer var med på å gi oss et ekstra løft. Så la oss sammen skape et nytt stort løft for norsk idrett gjennom å arbeide for vinter-OL 2018 i Tromsø., sier idretsskretsene.

Debatt: Si din mening om Tromsø 2018!