Jimmy Butler har hatt en lang og innholdsrik karriere i NBA, først i Chicago Bulls, nå i Miami Heat.

Og i LeBron James' gamle lekegrind fant den rutinerte small forwarden veien til kurven oftere enn noen gang tidligere i playoff-karrieren.

32-åringen ga seg ikke før han hadde satt 45 poeng opp på poengtavlen. Hans forrige karrierebeste i sluttspillet var 40 poeng (mot Lakers og Bucks i 2020). Rekorden hans i grunnserien er 53 poeng.

– Jeg er en annen spiller nå enn tidligere. Jeg har alltid ønsket å spille basket «riktig», og gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget mitt. Det er derfor de hentet meg hit, sier Butler etter kampen.

Se sammendrag av nattens kamper på VG+ Sport:

I løpet av 56 sekunder mot slutten av kampen hadde han to dunker og en trepoenger, og dermed rykket Heat fra.

Det holdt til en ti poengs seier i kamp to i sluttspillserien mot Atlanta Hawks.

Miami-trener Erik Spoelstra sammenligner Butler med Heat-legenden Dwayne Wade.

– Wade var en «killer». Han grep muligheten når den bød seg, og Jimmy har mange av de samme kvalitetene. Bare glem seiersprosenter og alt det der, det kan du bare kaste ut av vinduet, for han vil finne en måte å vinne på, sier Spoelstra.

Wade selv har også rukket å kommentere den sammenligningen:

– Jeg ser ingen løgner, skriver han på Twitter.

«Jimmy Butler-kampen» skriver Miami Heat kort og konkret om den viktige sluttspillseieren på Twitter.

Butler «restartet» karrieren med en god sluttspillprestasjon i «coronaboblen» i 2020, der han som nevnt scoret 40 poeng to ganger.

Han brukte også boblen på å tjene litt ekstra penger på siden, da han startet sin egen kafé inne i Disney World-boblen i Orlando. Han brukte hotellrommet som lokale og solgte en kopp kaffe for 20 dollar til de andre NBA-spillerne i boblen.

– Det er umulig å få tak i kaffe her, så det er mulig jeg øker prisen til 30 dollar, sa han humoristisk til ESPN.

Heat tapte det året finalen mot LeBron James og Los Angeles Lakers.

I år er ikke en gang Lakers med i sluttspillet, mens Heat nå har en fot i neste runde med 2-0 i kamper mot Hawks. Nå tar lagene turen opp til Atlanta for å spille de neste to kampene i serien.

Slik gikk de andre kampene i NBA natt til onsdag:

Grizzlies - Timberwolves 124-96 (1-1 sammenlagt)

Suns - Pelicans 114-125 (1-1 sammenlagt)

RESPEKT: Dwayne Wade (t.h.) la opp i 2019. Nå har Jimmy Butler (t.v.), her for Philadelphia 76ers, tatt opp hansken etter legenden i Florida. Foto: Michael Reaves / AFP