Nordmannen skapte sjanser og så i høyeste grad pigg ut på Etihad Stadium, men alt stemte ikke like godt. Haaland haltet nemlig like før dommeren sendte lagene i garderoben etter 45 minutter.

Der forble Haaland. Phil Foden ble byttet inn for nordmannen.

– Han har en vridning i ankelen. Jeg har ikke snakket med legene ennå. Vi får se hvordan de neste dagene går, sier City-manager Pep Guardiola da han stilte til pressekonferanse etter storseieren mot Bournemouth.

Til BBC sa Guardiola at han ikke ville ta noen sjanser med lagets norske målmaskin og at Haaland «ikke følte seg komfortabel». Til Sky Sports uttalte han at «det forhåpentligvis ikke er noe stort problem».

– Når tror du Erling er tilgjengelig igjen, fikk Guardiola spørsmål om.

– Kanskje tirsdag. Jeg vet ikke. Forhåpentligvis tirsdag, sier Guardiola.

Manchester City møter Young Boys på Etihad i Champions League på tirsdag. Neste søndag venter Chelsea på bortebane.

City tok åpenbart ingen sjanser med Haaland etter kampslutt, heller.

For da dommeren blåste av for full tid og en bunnsolid trepoenger mot Bournemouth, løp samtlige City-innbyttere ut på gressmatten, takket hverandre for innsatsen og publikum for støtten, mens Haaland ikke var å se.

At Haaland blir byttet ut til pause er sjelden kost. Han har ennå ikke hatt noen skadeproblemer denne sesongen og har startet nesten alt av kamper. Da han først er blitt byttet ut, har det vært i sluttminuttene av en kamp.

I lørdagens kamp skapte jærbuen sjanser, ropte på straffe etter tøffe dueller med Bournemouths midtstoppere og var svært nære mål da han nikket ballen i stolpen etter rundt 20 minutter spill. Men så var det altså stopp til pause.

Det ble ett norsk målpoeng i Manchester likevel.

For noen minutter før full tid kom Oscar Bobb inn til sine første spilleminutter for City på fem kamper.

Nordmannen vartet like gjerne opp med en målgivende, etter et presist innlegg fra høyre, og traff Nathan Aké som stupte inn 6-1-scoringen.

En helt åpenbar opptur for 20-åringen som enten har sittet på benken eller vært ute av kamptroppen de siste ukene.

Men «stang ut» for Haaland i den første omgangen var ingen krise for hjemmelaget.

Spesielt Jéremy Doku var brennhet lørdag ettermiddag. Det 21 år gamle stortalentet fra Belgia var helt sentral da hjemmelaget på bare åtte minutter scoret tre ganger og tok livet av spenningen.

• Etter en halvtime spill dro Doku seg inn i banen, spilte veggspill med Rodri, fikk ballen tilbake inne i Bournemouths 16-meter, før han curlet ballen nydelig i lengste hjørne.

• Tre minutter senere lekte Doku seg med en forsvarer, la ballen perfekt til Bernardo Silva, som bredsidet inn 2-0.

• I det 37. minutt fikk Doku ballen på rundt 20 meter. En liten skuddfinte og avslutning via ryggen til Manuel Akanji senere, lå ballen i mål bak en sjanseløs Andrei Radu i gjestenes bur.

Doku-festen fortsatte i den andre omgangen da han serverte Phil Foden som satte inn 4–0 til hjemmelaget, før Bournemouths Luis Sinisterra, Citys Bernardo Silva og Nathan Aké alle scoret og sørget for at det stod 6–1 på resultattavlen til slutt.

City-manager Guardiola var – ikke overraskende – full av lovord om Doku etter kampen.

På pressekonferansen påpekte han at belgieren var for «sjenert» de første kampene.

– Men han har overrasket mange av oss, sier spanjolen.

– Han er god i små rom, han er en av de raskeste på de første fem meterne, men så gjør han også gode valg. Og han er bare 21 år.

Seieren betyr at Manchester City foreløpig låner tabelltoppen frem til Arsenal og Tottenham spiller henholdsvis lørdag og mandag kveld.

PS! VGs journalist Mikal Aaserud trente Lyns guttelag da Oscar Bobb spilte der i 2014 og 2015.