• Klokken 21.15 går 1500-meterfinalen med Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås

  • Klokken 21.50 er det 400 meter hekk-finale med Karsten Warholm

Kommentator Jann Post skal formidle det hele på NRK og merket umiddelbart at det er en spesiell dag.

– På 40 år har vi tatt 10 gull, nå er det mulig å ta to gull på en drøy halvtime. Det kan bli en historisk god norsk aften. Tre medaljer er faktisk mulig, sier Post til VG.

Han har sett frem til kvelden siden VM-programmet ble klart.

– Til og med en kommentator har sommerfugler i magen. Jeg håper de norske får ut det de er gode for. Sånne muligheter kommer sjelden, sier Post.

Under VM i Eugene i fjor løp også Warholm 400 meter hekk-finale og Ingebrigtsen 1500 meter-finale samme dag. En skadeplaget Warholm ble «bare» nummer syv, mens Ingebrigtsen var svært skuffet over sølv.

– Folk spurte om det samme i fjor, det gikk ikke så bra. I år ser det bedre ut. Jeg tror folk bare må skru på TV-en de minuttene, så får vi se hvordan det går. Det ser bra ut, sier Warholm til VG.

Legenden Ingrid Kristiansen tok blant annet VM-gull på 10.000 meter i Roma 1987. Onsdag kveld sitter hun benket foran TV-en.

– Det blir veldig spennende. Jeg tror det blir gull til Jakob, bombesikkert. Jeg kan ikke skjønne annet, så lenge han ikke er uheldig og det skjer noe i feltet, sier Kristiansen og spår videre:

– Narve gjør det også veldig bra, men det er store odds på at han skal slå Jakob, det tror jeg ikke han kan.

– Karsten bør også vinne, han har det så barket inn at han er en vinner. Det er så bra attitude på disse guttene. Det blir en megainteressant kveld.

Karoline Bjerkeli Grøvdal skal selv løpe forsøk på 5000 meter kl. 19.02, før hun skal få med seg finalene.

– Det blir veldig spennende. Jeg spår to medaljer på 1500 meter. Om det er gull og sølv, eller gull og bronse får vi se. Jeg tror på to medaljer der, sier Grøvdal og tror gullet blir Jakob Ingebrigtsens.

5000 meter-løper Magnus Tuv Myhre tror Narve Gilje Nordås kan bli alt fra nummer to til ti.

– Det blir veldig artig. Jeg blir nervøs selv når jeg ser på. Jakob er ganske klar gullfavoritt og har ganske mye bedre årsbeste enn den neste. Men fra nummer to til nummer ti er det ekstremt tett. Det er veldig mange som kan kjempe om medaljer, sier Tuv Myhre.