Mjelde og Thorisdottir vant FA-cupen foran 45.000 tilskuere

Chelsea slo Arsenal på Wembley.

Katie Chapman (t.v.) og Maren Mjelde kunne løfte FA-cuptroféet lørdag kveld. Katie Chapman (t.v.) og Maren Mjelde kunne løfte FA-cuptroféet lørdag kveld. Foto: TONY O'BRIEN / X03815

CHELSEA - ARSENAL 3–1

Maren Mjelde og Maria Thorisdottir hjalp Chelsea til finaleseier i FA-cupen med 3-1 over Arsenal foran 45.423 tilskuere på Wembley lørdag.

Tilskuertallet er ny rekord for kvinnenes FA-cupfinale. Mjelde spilte fra start i Chelseas bakre treer, mens Thorisdottir måtte ta plass på benken etter å ha spilt i mesterligasemifinalen mot Wolfsburg. Jonna Andersson, som ikke var spilleberettiget i den kampen, kom inn i laget igjen.

– Sykt deilig

– Det er så sykt deilig. Det går egentlig ikke an å beskrive, sier Mjelde i et intervju publisert på Norges Fotballforbunds Facebook etter kampen.

Thorisdottir kom inn vel halvveis i annen omgang, og det var to norske landslagsspillere på banen da triumfen ble sikret.

Begge lag hadde gode sjanser i første omgang, men det var målløst ved pause.

Bachmann endret på det med et skudd i krysset i det 48. minutt. Arsenal svarte med et par gode sjanser, men et Bachmann-skudd som endret retning doblet i stedet Chelseas ledelse.

  • Les stort intervju med Maria Thorisdottir om profflivet i England:
Maria Thorisdottir kom inn drøye 20 minutter før slutt for Chelsea. Foto: PAUL CHILDS / X03809

I tett gullkamp

Vivianne Miedema skapte ny spenning med sin redusering, men Fran Kirby svarte nesten umiddelbart med 3-1-målet som gjorde Chelsea til mester.

Kirby, som er kåret til årets spiller i engelsk kvinnefotball, scoret finalens flotteste mål med en avslutning som skrudde inn.

Chelsea er FA-cupmester for annen gang. Lagkaptein Katie Chapman, som har en fortid i Arsenal, har vunnet turneringen for 10. gang.

Det ble semifinaletap i mesterligaen, men sesongen er langt fra over for Chelsea, som er i en tett duell med Manchester City om seriegullet. Fire kamper gjenstår, og lagene har like mange poeng. Allerede onsdag er det ny viktig seriekamp for Chelsea.

(©NTB)