Elisabeth Aspaker (H) ser ingen grunn til å skifte sitt positive syn på OL i Tromsø.

Hun er imidlertid sjokkert over milliardsprekken.

– Jeg har litt bakoversveis. Vi har vel alle tenkt at et slikt ekspertkorps ville finne sprekker i ethvert budsjett. Men at det skulle bli så voldsomt, det hadde vel få trodd. Nå skal vi finlese rapporten og avvente hva både idretten og regjeringen mener. Saken er lovet til Stortinget før jul, sier hun.

Arbeiderpartiets Anne Marit Bjørnflaten mener jobben kommer til å bli veldig krevende.

Hun er imidlertid langt fra noen utslått dame, og mener spørsmålet er om Norge skal arrangere store arrangementer, eller ikke.

– Sier idretten nei nå, så vil den gjøre det meget vanskelig for seg selv i årene fremover,sier hun.

Stortingsrepresentant Lena Jensen (SV) peker på at ringvirkningene i nord kommer til å bli enorme, og at et OL koster hva et OL koster.

– Formidabel økning

– Etter at ekspertene har vært inne har det kommet en formidabel økning. På den andre siden har vi nå det mest kvalitetssikrede prosjekt vi har hatt ilandet. Og de positive effektene er knapt medregnet, sier Lena Jensen.

Høyres Elisabeth Aspaker ser prinsipielt på det, og reduserer det hele til en setning.– Og den er om landet skal arrangere OL eller ikke.

Skammelig

De som var motstandere forut for gårsdagen, er det fremdeles,om enn noe mer enn hva de tidligere har vært.

Øyvind Korsberg(Frp) lader hagla med verbalt skyts og går på jakt etter storfugl.

– De som har styrt med dette har vært fullstendig økonomisk bevisstløs. Det er skammelig, pinlig og frekt at det går folk rundti Tromsø og drar bysamfunnet så ettertrykkelig ned i dritten som de har gjort, sier Øyvind Korsberg.

Hoderulling

– Om det i det hele tatt tenkes i baner av statsgaranti, så må den lekegjengen som sitter i OL-organisasjonen sparkes så langt ut av styret som mulig, sier Øyvind Korsberg, som forlanger at ordføreren tar affære og gransker hele Tromsø 2018 AS.

– Og han burde granske seg selv i samme slengen. Han som har OL-tappet flere titalls millioner kroner fra den samme eldreomsorgensom han skulle bli europamester i.