Martin Johnsrud Sundby (34) tok sin NM-tittel nummer 17 da han vant lørdagens 50-kilometer i NM del 2 på Lygna.

Legenden Oddvar Brå hadde 16 NM-gull, og etter maktdemonstrasjonen på Lygna er Johnsrud Sundby Norges mestvinnende herreløper i NM-sammenheng gjennom tidene.

Marit Bjørgen er mestvinnende uansett kjønn med hele 25 NM-gull.

Martin Johnsrud Sundby tok sitt første NM-gull i Steinkjer i 2011. Siden har hardhausen fra Oslo tatt NM-gull hvert eneste år fram til i år.

Sundby tok også sitt sjette NM-gull på 50 kilometer, og dermed er han oppe ved siden av Kristian Skjeldal. De er de to eneste med seks NM-gull på denne distansen. Nevnte Oddvar Brå hadde fem på distansen.

Og det trenger slett ikke å være slutt med dette. Veteranen har sagt at han satser videre fram mot OL i Beijing i 2022.

Sundby var i særklasse best i sesongens siste viktige renn. Han ledet fra start og avviste all motstand. Pål Golberg var lenge den som lå nærmest, men løperen fra Gol fikk det mot slutten og ble nummer seks.

- NM er gøy! Det er ikke dårlig å passere en slik legende som Brå, er det vel? Føret var bra. Jeg liker 50 kilometer med individuell start og føret var seigt. Alt lå til rette for meg, sa Sundby i intervjuet med NRK.

Sundby fortalte at det gikk tungt fra start. Det var han ikke alene om.

- Det løsnet litt etter to runder, og følelsen ble bedre og bedre underveis. Det ble en fra femmil til slutt, sa Sundby.

Byåsens Didrik Tønseth avsluttet sterkt og tok sølvet, men det var hele 2.41,4 minutter opp til Sundby. Johan Hoel fra Åsen IL ble bronsevinner. Hoel kom 3.02,3 minutter bak NM-vinneren.

(©NTB)