Det var et voldsomt kok fra start mellom Arsenal og Manchester City på Emirates Stadium.

Det så det ut til at Martin Ødegaard trivdes godt med, som veivet med hendene og oppfordret publikum til å holde trykket oppe.

Minuttet senere ble Arsenal-kapteinen meid ned av Kovacic. Kroaten gikk inn med knottene først og traff ankelen til nordmannen.

VONDT: Martin Ødegaard vrir seg i smerter på gresset etter at Kovacic skled inn med knottene først og traff ankelen til nordmannen. Foto: DAVID KLEIN / Reuters / NTB

Pep Guardiola viftet fingeren i lufta som i et «nei, dette er ingenting», da publikum reagerte og ropte på rødt kort på den første Kovacic-taklingen på Ødegaard.

Da Arsenal-kapteinen noen minutter senere reiste seg, sjekket landsmann Haaland borte hos ham for å sjekke status, før Ødegaard ga en klinkende klar melding i retning fjerdedommeren.

VARs beskjed var at det resulterte i gult kort. Det vekket reaksjoner:

– Det var nok tvil. Det var ikke et definitivt rødt kort, det var et oransje, sa Sky Sports Gary Neville, som mente det var en ordentlig stygg takling.

OVERTENNING: Mateo Kovacic får tildelt det gule kortet etter at han taklet Arsenal-kaptein Ødegaard. Foto: DANIEL HAMBURY / EPA / NTB

Manchester Evening News-reporter Simon Bajkowski er klarere i talen:

– Jeg tenker den første trolig er et rødt kort, men jeg kan forstå hvorfor det ikke blir gitt og at VAR-dommerne ikke mener det er en åpenbar feil. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor den andre ikke er et andre gule kort, sier han til VG på Emirates.

Theo Walcott fra Sky Sports mener at reprisen viste klart og tydelig at Kovacic burde blitt sendt av banen.

– Med en gang situasjonen ble gjennomgått av VAR og vi så den i sakte film så tenkte jeg rødt kort med én gang. Jeg mener ikke at det er noen spørsmål om det, sier Walcott.

Hva mener du – burde Mateo Kovacic vært utvist?

Heldigvis så det ut til at det gikk bra med Ødegaard, som fortsatte kampen.

Bare minutter senere var Kovacic involvert i nok en stygg takling. Denne gangen var det Declan Rice som fikk kjenne Manchester City-spillerens knotter.

Se Kovacic’ taklinger her:

Denne gangen var ikke Neville i tvil:

– Jeg mener at han er heldig, han er veldig heldig! Han treffer Rice sin høyrefot. Hva er det han gjør? Han burde blitt utvist, sier Neville.

– Sanseløst, skriver Aftonbladets Frida Fagerlund.

Bajkowski måtte sperre opp øynene etter kroatens andre stygge involvering for kvelden:

– Utrolig at han fortsatt er på banen, skriver Manchester Evening News-reporteren.

Han får støtte av Micah Ricards, som følger kampen fra Sky Sports’ studio:

– Gult kort var riktig etter den første taklingen. Men den andre taklingen burde også blitt gult kort, sier Ricards.

Guardiola lot Kovacic fortsette andre omgang. Etter 67 minutter ble han byttet ut.