Det eventyrlige langskuddet og det påfølgende intervjuet ble den store snakkisen i den første runden av Eliteserien.

Men selv om Sæter herjet etter innhoppet i seriepremieren, ble han nok en gang plassert på benken i Drammen etter å ha mistet store deler av sesongoppkjøringen.

– Grunnen er at vi trodde det var bedre å starte med andre spillere. Vi trodde det ga oss best muligheter til å vinne kampen, sier Rosenborg-trener Alfred Johansson til VG.

– Er det fysiske grunner eller andre ting?

– Både og. Det handler om at de minuttene vi har på ham må vi behandle klokt. Han må fortsette å trene bra, som han gjør nå, for å kunne starte, svarer Johansson.

– Jeg er aldri enig om at jeg ikke skal starte, selvfølgelig, men så profesjonell er jeg at de foran meg skal selvfølgelig få støtten min, sier Sæter til VG.

– Hva skal til for at du starter?

– Det må du spørre hovedtreneren om. Det er vel en god grunn til det. Sverre Nypan hadde en god kamp sist og vi vinner den kampen og da forstår jeg at vi prøver det.

– Så det er ikke bare fysiske ting som gjør at du ikke starter?

– Jeg mener ikke det er noen fysiske ting som stopper meg. Jeg har sagt at jeg er klar for nitti minutter, når Sverre blir foretrukket foran meg er det helt i orden frem til neste kamp. Selv om jeg er uenig, så må jeg respektere det.

Da Sæter først fikk komme innpå etter 59 minutter, fikk han og Rosenborg umiddelbart en kalddusj.

BYTTET INN: Ole Sæter måtte vente en snau time før han ble byttet innpå. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Godset-vingback Logi Tómasson hadde flere ganger ytret sin misnøye over å ikke få ballen på venstresiden, og viste kanskje hvorfor da innlegget fra Herman Stengel landet rett foran føttene hans.

Ballen spratt en gang før han hamret den bort i det lengste hjørnet.

KONTANT: Sander Tangvik var sjanseløs på skuddet til Logi Tómasson. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Både før og etter scoringen var det en relativt jevnspilt kamp på Marienlyst, hvor begge lag hadde sine perioder hvor de skapte sjanser.

– Jeg synes vi spiller en bra kamp i dag. Det er frustrerende å stå med null poeng og null mål i dag. Følelsen vi sitter med er at vi burde vunnet, forteller Johansson.

Mens Rosenborg var veldig tålmodige i spillestilen, satset Strømsgodset gjerne på mer direkte pasninger og raske vendinger.

I neste runde skal Rosenborg ta imot HamKam, mens Strømsgodset-trener Jørgen Isnes får et gjensyn med gamleklubben KFUM.