For 254. gang var det duket for en av fotballens største klassikere: «El Clásico».

Kampen mellom erkerivalene Barcelona og Real Madrid er vanligvis et fyrverkeri, og denne utgaven var intet unntak.

Barcelona bombarderte Real Madrid-målet, men hjemmefansen måtte holde seg tålmodig.

På overtid eksploderte det da Franck Kessié ble matchvinner.

– Dette er det lenge siden jeg har sett på Camp Nou, det tar fullstendig av, utbrøt TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

– Det var fantastisk i dag. Dette var min første «El Clásico» på hjemmebane, og det var en kjempeopplevelse. Man merker hvor mye «El Clásico» betyr her, så det var helt rått, sier Andreas Christensen etter seieren.

MATCHVINNER: Barcelona-spillerne omfavner Franck Kessié etter at han sikret seieren på overtid mot Real Madrid. Foto: LLUIS GENE / AFP / NTB

Dermed økte ligaleder Barcelona luken ned til Real Madrid med tre nye poeng. Nå skiller det hele tolv poeng, og duften av ligagull begynner sakte å spre seg utover Barcelona - for første gang siden 2019.

– Det tør jeg ikke å tro på, det er for tidlig. De neste tre kampene blir viktig. Hvis det ender bra så kan jeg begynne å tro på det, innrømmer midtstopperen.

– Nå høster vi endelig av resultatene våre, og vi flyter litt på bølgen. Vi har fått noen seiere som vi kanskje ikke har fortjent, men vi har vært der for hverandre. Tolv poeng, det ser bra ut, sier han.

Det hele kunne imidlertid sett helt annerledes ut. Med snaut ti minutter igjen holdt hele Barcelona-leieren pusten da Marco Asensio jublet for scoring.

For VAR skulle få sin tur til å sette preg på kampen. En hårfin offside gjorde at målet ble annullert og Madrid-festen spolert.

Det følte nok Barcelona at bare skulle mangle. Hjemmelaget hadde nemlig overtaket på erkerivalen store deler av kampen.

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti var langt fra sikker på at annulleringen var riktig.

– Vi vant ikke i dag på grunn av en offsideavgjørelse som vi fremdeles tviler på. Vi reiser hjem til Madrid i tvil, sier Ancelotti til Marca.

Grafikk: sofascore.com

Barcelona gikk rett i strupen på Real Madrid og etter fem minutter var gjestene heldige som ikke allerede lå under.

Det var derimot «Los Blancos» som fikk en drømmeåpning – med god hjelp fra Ronald Araújo. Vinicius jr. trakk seg ned til dødlinjen og slo et innlegg inn i Barca-boksen. Innlegget traff Araujo midt i pappen og skiftet retning inn i nettet bak Marc-André ter Stegen som ble tatt på sengen og hadde null sjanse til å gjøre noe som helst.

SELVMÅL: Vinicius jr. takker Ronald Araújo for selvmålet som ga Real Madrid 1–0-ledelse på Camp Nou. Foto: JOSEP LAGO / AFP / NTB

Barcelona opprettholdt trykket de begynte med, men det skulle ta lang tid før de fikk belønning for strevet.

Helt på tampen runget den forløsende jubelen utover Camp Nou. Kampens første målscorer, Araujo, beveget seg lang frem i banen og slo et innlegg inn i Madrid-boksen som landet hos Frenkie de Jong. Nederlenderen la ballen til rette for Raphinha som fyrte løs. Forsøket ble blokkert, men på returen sto Sergi Roberto klar. Spanjolen klemte til og ballen suste i nettaket til 1–1.

UTLIGNET: Sergi Roberto jubler etter å ha utlignet til 1–1 på Camp Nou. Foto: NACHO DOCE / Reuters / NTB

Etter 81 minutter tok Real Madrid nok en gang ledelsen mot kampens gang.

Carvajal fant Marco Asensio i Barca-boksen. Innbytteren plasserte ballen helt nede ved stolperoten og ter Stegen var nok en gang sjanseløs.

Samtlige hvitkledde på Camp Nou brøt ut i euforisk jubel, men så ble det brått stille. VAR skulle inn og titte, og i stedet kunne hjemmesupporterne puste lettet ut.

Asensio sto noen få millimeter på feil side og målet ble annullert.

Og som om ikke det var en kald nok dusj for Madrid-fansen så skulle det bli kaldere.

I det 92. minuttet måtte «Galácticos» kapitulere da Franck Kessié spaserte inn seiersmålet.

Om bare to og en halv uke møtes de to gigantene igjen. Da skal det spilles om finale i den spanske cupen, Copa del Rey.

Barcelona vant 1–0 i den første av to semifinalekamper.