Det kommer frem i en delt uttalelse på den tyske klubbens hjemmeside.

«FC Bayern München og Qatar Airways har samarbeidet svært vellykket siden 2018. I løpet av denne perioden har FC Bayern vunnet Champions League, og Qatar Airways har blitt tildelt tittelen «verdens beste flyselskap». Begge parter har vært forent av en felles forståelse for kvalitet, og begge parter har samlet mennesker», står det i uttalelsen.

Sponsingen skal ha gitt Bayern i overkant av 295 millioner kroner hvert år, ifølge den tyske avisen Bild. 30. juni avsluttes kontrakten mellom partene ved gjensidig enighet.

Det kommer som en konsekvens av lang tids store protester fra Bayerns supportere.

Bayern-fansen har vært kritiske helt siden partene inngikk samarbeidet i 2018. Det skyldes den kontroversielle menneskerettighetssituasjonen i Qatar.

Tilbake i november i 2021 oppsto det kaos på klubbens generalmøte da flere deltakere skrek og buet på klubbens styre for å nekte å snakke om sponsoravtalen med Qatar.

– Vi er Bayern! Dere er ikke!, skal ha blitt skreket fra fans i retning klubbpresident Herbert Hainer.

PRESIDENT: Bayern Münchens president, Herbert Hainer, under fjorårets generalmøte. Foto: Angelika Warmuth / AP / NTB

Ett og et halvt år senere har styret omsider tatt grep.

– Bayern og Qatar Airways har samarbeidet suksessfullt og lært av hverandre. Jeg vil gjerne takke Akbar Al Baker, administrerende direktør i Qatar Airways, for dette. Vi ønsker alle ansatte i Qatar Airways alt godt for fremtiden, sier styreformann i FC Bayern München, Jan-Christian Dreesen.