MP Motorsport, laget til van 't Hoff, bekreftet dødsfallet lørdag ettermiddag.

– Vi er knust etter tapet av et av våre fremste nederlandske talenter, en person som bidro med så mye energi i årene han kjørte for laget vårt. Dilano har vært en del av racing-familien siden hans motorsportdebut med MP tilbake i 2021, skriver MP Motorsport på Twitter.

– Hele paddocken er i sjokk, sier Martin Stenshorne til VG fra Spa-banen i Belgia.

Han er far til Martinius Stenshorne (17), som kjørte det samme løpet som den omkomne.

– Martinius ante ingenting om dette før lenge etterpå. Det virker som han snurret og så ble påkjørt av en annen fører. Dette er et sjokk for alle her. Det er sinnssykt trist.

– Hva tenker du om en slik dødsulykke i denne motorsporten?

– Det minner oss selvfølgelig om at det er en risiko i det vi driver med. Stort sett vil det gå veldig bra, men så skjer noe så forferdelig som dette. Det er klart at dette får oss til å tenke.

Ulykken skjedde under et løp i serien Formula Regional European Championship by Alpine, en klasse mellom Formel 3 og Formel 4.

Norske Dennis Hauger kjører til daglig for MP Motorsport i Formel 2. I forkant av lørdagens sprintløp i Formel 2 holdt de en markering for van 't Hoff.

– Det er bare tragisk, og det er sånne ting man håper ikke skjer. Det er en del av sporten at ting kan skje, men man håper aldri at det skal komme til et sånt punkt. Det er trist for hele teamet og alle innenfor motorsport, sier Hauger til Viaplay etter løpet.

20-åringen ble nummer syv i sprintløpet.

– Det var et greit løp, men selvfølgelig etter det som skjedde på Spa, spesielt innad i teamet, så er det ikke så mye jubel uansett. Vi får bare prøve å holde hodet oppe for i morgen, sier Hauger.

– Det er ikke noe man bare kan slutte å tenke på. Det hjalp å prøve å få vekk tankene litt og tenke på det man skal gjøre. Da går det greit. Men det er noe som preger deg før et løp uansett, forteller han.

Se intervju med Dennis’ manager, Harald Huysman, under.

Van 't Hoff og RPM-fører Adam Fitzgerald var de to som var involvert i kollisjonen. Løpet foregikk på vått underlag, og sikten var svært dårlig.

En video av hendelsen viser at flere biler mister kontrollen på underlaget, og Fitzgeralds bil treffer Van 't Hoff i høy hastighet.

Den tragiske hendelsen skjer fire år etter at Formel 2-føreren Anthoine Hubert mistet livet på samme bane. Siden den gang har det blitt reist spørsmål om sikkerheten på banen i Spa.

– Det er bare tragisk, og det har skjedd to ganger på fire år på samme bane og på samme sted, så jeg vet ikke hva som skjer før vi skal kjøre der, sier Hauger.