– Jeg er så stolt av guttene som beholdt troen hele veien, sier Chiefs-quarterback og ledestjerne Patrick Mahomes etter at laget hans hadde vunnet den 58. utgaven av Super Bowl.

Lenge slet Kansas City Chiefs med å få sine to største stjerner Mahomes og Travis Kelce til å skinne, og spesielt sistnevnte viste stor frustrasjon – på et tidspunkt ga han sin egen trener en skyllebøtte.

Men de regjerende mesterne bevarte roen og troen. Ledet an av hovedtrener Andy Reid (65) og quarterback Mahomes, som ble kåret til kampens spiller, snudde de oppgjøret etter pausen og vant til slutt 25–22.

Foran de 65 000 tilskuerne som hadde fått billett til årets NFL-høydepunkt på Allegiant Stadium i Las Vegas, var det Chiefs-spiller Mecole Hardman som tok den kampavgjørende touchdownen etter en pasning av Mahomes.

Da stormet hele laget banen og fansen gikk av hengslene. I sterk kontrast til San Francisco 49ers som måtte innse at 1994 fremdeles er sist de stakk av med det gjeveste trofeet. Siden har de tapt tre finaler.

Blant de som jublet høyest for Chiefs-seier var det amerikanske artistikonet Taylor Swift og hennes kjæreste Kelce – som feiret med seierskyss:

For Chiefs del er historien langt lysere. To strake Super Bowl-titler på rad er det ingen som har klart siden New England Patriots klarte det i 2003/2004.

Som vanlig var det store forventninger til half time-showet, og mange mente Usher leverte varene i Las Vegas. Her kan du se og bedømme selv:

Tross to strake triumfer har Chiefs ingen planer om å la Super Bowl-rekken stoppe enda:

– Målet har alltid vært tre strake, men dit kommer vi ikke uten å ha vunnet nummer to, sier Travis Kelce før han oppfordrer fansen til å feire seieren i Las Vegas.

Det er Chiefs fjerde Super Bowl-tittel i klubbhistorien. For bare 28 år gamle Mahomes er det hans tredje tittel. I samtlige finaler hvor han har vunnet er han blitt kåret til «most valuable player», altså kampens beste spiller.

Prioriterte du søvn over Super Bowl og ønsker å se kampen i reprise? Her får du alt på nytt: