– Uttaket og alt det rælet der orker jeg ikke tenke på nå. Jeg har vunnet, sa Gunnulfsen til VG etter seieren på 15 kilometer klassisk under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen lørdag.

Mandag kom den gledelige beskjeden. Team Telemark-løperen får gå minitouren i Finland, som starter med sprint fredag.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum sa i helgen gjentatte ganger at en plass i troppen som får gå verdenscupåpningen er forbeholdt landslagsløpere.

– Mikael var verdt å gå imot sine prinsipper for. Det er den sportslige prestasjonen lørdag som får ham inn, sier Nossum til VG mandag.

Slik så det ut da 27-åringen utklasset konkurrentene og vant foran Johannes Høsflot Klæbo lørdag:

Gunnulfsen fikk beskjeden på Beitostølen søndag kveld. Nossum legger til at en veldig spesiell sesong hjalp 27-åringen med å få en billett til Ruka.

– Dette kan bli det eneste klassiskrennet vi går i år. Prinsippene hadde stått fast om det hadde vært en normal sesong. Men når man ser i kalenderen og det kan bli det eneste klassiskrennet, så teller det til hans fordel. Men ni av ti i troppen er landslagsløpere, sier Nossum.

– Hvilke forventninger har du til Gunnulfsen?

– At han klarer å gjøre det samme der som på Beitostølen. At han senker skuldrene og koser seg med å gå på ski, svarer Nossum.

– Forventninger som Beitostølen, at han skal vinne altså?

– Nei, jeg har forventninger om seier, men at han viser topp internasjonal klasse, svarer Nossum.

27-åringen debuterte i verdenscupen i 2016, da han ble nummer 33 på sprinten i Drammen. Han imponerte stort med en 8. plass på femmila i Holmenkollen i mars i fjor.

Det betyr at Didrik Tønseth ikke har fått en plass i troppen. Tønseth ble nummer fem på 15 kilometer klassisk på Beitostølen, 50 sekunder bak Gunnulfsen.

Det er langrennssjef Espen Bjervig som godkjenner verdenscuputtakene.

Uttatte løpere Ruka, menn: Pål Golberg, Mikael Gunnulfsen, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar, Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes.

Uttatte løpere Ruka, kvinner: Hedda Østberg Amundsen, Helene Marie Fossesholm, Therese Johaug, Anne Kjersti Kalvå, Mathilde Myhrvold, Ane Appelkvist Stenseth, Anna Svendsen, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng.