Adama Diomande hevdet i midtuken at han ble utsatt for rasisme av en Portland Timbers-spiller under en cupkamp. Nå lover Timbers å se nærmere på saken.

I en melding på Instagram skrev Diomande onsdag at en motspiller kom en bemerkning om hans hudfarge. Han fortalte om opplevelsen etter at Los Angeles FC hadde vunnet 3-2 i kvartfinalen mot Portland Timbers.

– I dag var første gang i min profesjonelle karriere at jeg ble kalt «N-ordet» på banen. De kommer til å beklage seg og be om at jeg overser det, men om jeg ikke sier noe når det gjelde rasisme, vil det bare vokse, skrev nordmannen.

Timbers varsler at klubben skal undersøke saken, som har fått mye oppmerksomhet i amerikanske medier.

– Klubben er klar over påstandene lagt ut på Instagram onsdag kveld. Vi etterforsker saken aktivt, og vi vil komme med ytterligere informasjon når vi har den, står det i en uttalelse på lagets nettside og legger til:

– Verken Timbers eller noen tilknyttet klubben aksepterer diskriminerende eller respektløs oppførsel. Det reflekterer ikke verdiene klubben står for.

28 år gamle Diomande ble nylig kåret til månedens spiller i Major League Soccer. Spissen kom til MLS og USA i mai i år etter et opphold i engelske Hull. Siden har han vært nærmest en målgarantist for Los Angeles FC.