– Helt fantastisk. Vi skulle gjerne gjort en bedre fotballkamp i dag, men det er kanskje akkurat disse kampene som gjør at man står øverst på podiet, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

– Gleden vi har sammen etter kampen er utrolig deilig. At det betyr så mye er kanskje det som betyr aller mest. Stoltheten for alle som støtter Glimt. Det er det som topper alt, fortsetter Knutsen.

Søndag ble seriegull nummer tre på fire sesonger sikret. Utover kvelden blir det gullfest på restauranten OHMA i Bodø.

LEOPARD: Runar Espejord hadde den frekkeste frakken på gullfesten til Glimt. Foto: Steffen Stenersen

Runar Espejord har slitt med en skade siden september, men søndag hadde han kastet både krykker og støttesko. Han ankom festen iført en jakke i leopard-mønster.

– Så langt har det vært en utrolig fin kveld. Jeg håper den fortsetter i samme stil, sier Espejord til VG.

– Det her smaker godt. Wow ... det er spesielt. Det her er første gang vi får feiret gullet her hjemme. Helt rått, sier Fredrik Bjørkan til VG.

– Vi har en litt annen mentalitet enn de andre lagene. Vi spiller til sesongen er over i stedet for å gripe gullet når det er spilt 20 runder, gliser Amahl Pellegrino til VG.

Kun seks klubber i historien har flere seriemesterskap enn Glimt.

– Det er jo helt surrealistisk. Jeg har vært med på hele reisen og det er ikke til å tro med tanke på hvor man har vært, sier Brede Moe til VG.

– Det betyr veldig mye. Når man står i det er det litt vanskelig å ta inn alt og hvor stort det er. Det viktige er å nyte det når man står i det, for det er bare RBK og Molde som har vært i nærheten av noe lignende, sier Patrick Berg til VG.

I 2017 rykket Bodø/Glimt opp til Eliteserien. Siden opprykket har det blitt to sølvmedaljer – og nå tre seriegull.

– Det er ingenting som skulle tilsi at vi skulle få det til. At Glimt har fått det til er helt vanvittig. Jeg håper det gir inspirasjon til andre klubber, fortsetter Berg.

– Måten de har utviklet den klubben på er uvirkelig. Reisen de har hatt fra å ha hatt brukket rygg i OBOS-ligaen og gå rundt for å tigge penger ... nå har de blitt en fotballstormakt i Norge, sier Jesper Mathisen i TV 2-studio.

Det tok litt tid før kalde hjemmefans kunne løfte stumpene fra setet. Aalesund lå ekstremt lavt i banen og ga bort færre rom enn et høyfjellshotell i påsken.

FEIRET FORGJEVES: Amahl Pellegrino trodde han hadde satt ny poengrekord i Eliteserien. Så ble scoringen annullert. Her hedrer han sin avdøde venn Ronny Lian. Foto: Mats Torbergsen / NTB

I det 37. minutt tok danske Albert Grønbæk saken i egne hender. Han danset rundt med Aafk-forsvaret på en måte som ville gitt Morten Hegseth tårer i øynene. Gikk på skudd, via Nikolai Hopland og i mål.

Amahl Pellegrino ville med mål eller målgivende gå forbi rekorden til Philip Zinkernagel fra 2020, som stoppet på 37 målpoeng. Derfor var det noe spenning knyttet til om han fikk assisten på scoringen, men alt tyder på at det vil bli stående som et selvmål på Hopland.

Til slutt trodde alle at Pellegrino hadde fått sin rekord. Med noen minutter igjen på klokken fikk poengkongen pirket inn sin scoring nummer 23 for sesongen. Så dukket VAR opp og annullerte for offside.

En avgjørelse som ikke kom før Pellegrino hadde feiret helt ellevilt OG blitt byttet ut. Et antiklimaks for storscoreren i gullkvelden.