For det første fikk han sine første spilleminutter for Manchester City på over en måned.

Ikke nok med det.

20-åringen startet lørdag kveld med å sanke målpoeng for trippelmesteren, da den venstrebente kantspilleren noterte seg for målgivende med høyrefotenhjemmelagets 6-1-scoring mot Bournemouth.

– Helt fantastisk. Det var så klart gøy å komme på, spesielt i en periode der jeg ikke har vært så veldig mye involvert. Så det var kjempekult og for en seier, sier Bobb til VG mens han smiler i pressesonen på Etihad Stadium.

Da VG spør hvordan det er å faktisk være på benken eller utenfor kamptroppen i såpass mange uker som han har vært, åpner Bobb litt opp om følelsen:

– Jeg tror at når man ser det i et større perspektiv, når jeg får roet meg ned og kommer meg hjem, snakker med de nærmeste jeg har, så er det klart man skjønner at man må være tålmodig på et sånt sted.

– Men i det øyeblikket (når man venter) så er det veldig vanskelig. Det er kanskje ikke alle på utsiden som skjønner det helt, men alle fotballspillere synes det ikke er gøy å ikke spille. Men så er også det eneste jeg vil bare å være her, sier Bobb og smiler.

Selv om han har ventet mye den siste drøye måneden, lot Pep Guardiola ham vente også underveis i lørdagens kamp.

Først byttet City-manageren inn Phil Foden etter Erling Braut Haalands skade.

Så sendte han blant andre Bobb i oppvarming, men da Guardiola gjorde et trippelbytte med Rico Lewis, Kalvin Philips og Matheus Nunes, så det ikke lyst ut med tanke på spilletid.

– Ikke den kuleste følelsen, sier Bobb lett smilende om akkurat den ventingen.

– Men når jeg sitter rundt de spillerne jeg gjør, kan jeg ikke forvente å komme på med en gang. Det er seriøst verdensklasse rundt meg. Men det er ikke en bra følelse å vente og en følelse man streber etter å ikke ha.

For 20-åringen var hans første målgivende nok en milepæl i karrieren, og han kaller følelsen av å se Nathan Aké ekspedere innlegget hans i mål for både «sykt gøy» og «grunnen til at han vil spille som angriper».

JUBLET: Nathan Aké legger armen rundt Oscar Bobb (midten av bildet) og feirer sammen med City-lagkameratene lørdag kveld. Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB

Nettopp Aké hadde bare lovord å si om Bobb etter kampen og forteller at han også takket den 20 år gamle norske lagkompisen for innlegget hans.

– Han er en så god spiller. Hver gang han har spilt denne sesongen har han vært veldig god. Han er ikke beskjeden i det hele tatt og utfordrer spillere, sier City-forsvarsspilleren til Viaplay.

Han fikk deretter spørsmål hvordan det er for unge spillere å komme seg inn i laget.

– Jeg tror det er bra. Vi har en gruppe det er enkelt å komme inn i, men det handler også om dem. Hvor ydmyk han er og han vil fortsette å lære hver dag. Vi liker det, og man ser at han ønsker å utnytte muligheten hver gang han kommer inn. Jeg er veldig imponert.

Overfor VG lovpriste Guardiola Bobb på fredagens pressekonferanse før Bournemouth-kampen.

Lørdag fortsatte han med det overfor Viaplay.

– Jeg er virkelig tilfreds. Han er alltid klar, han trener veldig godt og jeg er ganske sikker på at han får selvtillit hver gang han spiller som i dag.

– Lagkameratene kan stole på ham, så det er bra, sier Guardiola.

PS. Journalist Mikal Aaserud trente Lyns guttelag da Oscar Bobb spilte der i 2014 og 2015.