Oscar Bobb fikk sin A-lagsdebut for Manchester City i helgen under 5–1-seieren mot Fulham – hvor Erling Braut Haaland scoret hat trick. Etterpå kom Haaland med ros til sin landsmann.

– Fantastisk. Han har utviklet seg vanvittig i det siste. De siste par månedene har han blitt en helt ny spiller. Han har blitt rask, han er mye bedre på å drible og tryggere med ballen, sa Haaland til Viaplay – og kom med følgende spådom:

– Det er fantastisk å se, og jeg tror ikke det er lenge til han banker på døren til Ståle. Vi får se.

Oscar Bobb debuterte for Manchester City i helgen. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Landslagstrener Ståle Solbakken svarte dette da han fikk spørsmål om Bobbs utvikling og Haalands spådom:

– Vi håper han får litt flere minutter. Han har ikke spilt på noe A-lag ennå. Så er spørsmålet om det er i landskamper han skal teste ut sin A-lagsform på. Han har spilt lite voksenfotball.

– Det er ingen som ikke ser at han kommer til å presse seg inn i troppen her med enda litt mer utvikling og litt mer spilletid på A-lagsnivå.

Landslagstrener Ståle Solbakken. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Bobb er denne perioden en del av U21-landslaget til Norge (møter San Marino og Latvia i kvalik til EM). Han har i mange år vært i akadamiet til Manchester City.

Videre var Ståle Solbakken klar på at hverken Manchester City eller Arsenal har gitt instrukser på bruken av stjernene Haaland eller Ødegaard.

– Manchester City har ikke kommet med noen ønsker. Jeg har ikke snakket med Erling ennå. Jeg rakk bare en «handshake» før lunsjen tidligere, sier Solbakken.

Norge møter Jordan til treningskamp på Ullevaal førstkommende torsdag. Tirsdag 12. september er det EM-kvalifiseringskamp mot Georgia. Slik ser gruppen ut foreløpig. Nations League kan bli muligheten for Norge.

De to beste lagene går til EM. Foto: VGLIVE

PS! Alexander Sørloth, Andreas Hanche-Olsen og Stian Gregersen har meldt forfall på grunn av skader. Jesper Daland er hentet inn som erstatter.