– Det var det vanskeligste løpet i år, men vi hadde en strategi som fungerte bra, sier Skoda-føreren til VG -mens han sitter i bilen sammen med pappa Petter på vei til Santiago.

– En av de kuleste seirene jeg har tatt, fortsetter Solberg junior.

Han kjører med svensk flagg på bilen, men hans seier i Chile er viktig også for Norge. For det betyr at Andreas Mikkelsens muligheter for å ta gull i denne klassen er gode.

– Jeg tror Andreas tar gullet, sier Solberg.

– Nå fikk han hjelp fra meg i helgen. Jeg tror det blir vrient for de andre å utfordre ham.

Oliver Solberg tok bare sin andre formelle seier i WRC2-klassen. Den første kom i Rally Sweden sist vinter. Grunnen er at førerne må melde inn på forhånd hvilke løp i sesongen som skal telle i VM.

Solberg var et snaut halvminutt foran briten Gus Greensmith, som sammen med franske Yohan Rossel er Mikkelsens farligste utfordrere om gullet.

– Oliver har hatt en veldig bra sesong, sier pappa Petter til VG.

– Det var spesielle veier her i Chile, men Oliver hadde en god strategi som ble avgjørende, mener Norges eneste verdensmester i den grommeste rallyklassen.

Sønnen svarer slik når VG spør om han skal ta steget opp i WRC-klassen:

– Vi får vente og se. Det er ganske fullt der nå, men det er mye som kommer til å skje de nærmeste årene.

Dette var Oliver Solbergs siste løp i årets VM. Det gjenstår to løp i mesterskapet, men han har allerede brukt opp «kvoten» på syv løp, som er maksimalt. Mikkelsen har fortsatt to til gode.

Ott Tänak vant WRC-klassen i Chile.