Tirsdag slapp Norges Fotballforbund (NFF) hovedterminlisten for 2024, der det blant annet kom frem at cupen blir som i år med finale i desember, helgen etter seriefinalen.

Hangeland-utvalget har foreslått å snu cupen neste år, med start om høsten og finale om våren. NFF-styret skulle egentlig ta stilling til det innen 16. oktober, men har foreløpig ikke konkludert.

– Vi gjennomfører en vanlig cup, og så har styret åpnet for at man senere – sammen med Norsk Toppfotball og andre – har en mulighet for at man gjør dette allerede neste år, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til VG.

Hangeland-utvalget gikk inn for at det ble spilt en «vårcup», og at det ble kåret en NM-vinner i mai neste år. Det blir det ikke noe av.

Men cupen for 24/25 kan begynne så tidlig som i august 2024, samtidig som cupen 2024 da fortsatt har kvartfinaler, semifinaler og finale igjen å spille.

Fisketjønn forteller at NFF ikke har kommet frem til en endelig dato for når de eventuelt ville landet på det.

– Sånn sett blir det et overgangsår, men dette er det langt frem til, sier Fisketjønn.

Styreleder i Lillestrøm SK, Morten Kokkim, er blant de som har uttalt seg mot Hangeland-utvalgets forslag om å snu cupen.

Det har også Strømsgodset, samt styrelederne Tuva Ørbeck Sørheim og Cecilie Gotaas Johnsen i henholdsvis Vålerenga og Rosenborg.

– Hvilken grad setter du denne beslutningen i sammenheng med at det er motstand i klubbene, Kokkim?

– Jeg tenker at NFF-styret vil være i samsvar med Fotball-Norge. Da er det en fornuftig beslutning å følge det som de klubbene som har tatt stilling til har uttrykt, sier Kokkim til VG.

Om NFF-styret konkluderer med at man ikke skal følge Hangeland-utvalgets forslag, så mener LSK-styrelederen at man ivaretar det spesielle med cupen i Norge.

– Man jobber da for å opprettholde cupens popularitet i Norge som er avslutning på sesongen. Det tror jeg er smart, og det er vi glad for, sier han.

STYRELEDER: Morten Kokkim i Lillestrøm. Foto: Gabriel Aas Skålevik / VG

For Eliteserien sin del, så blir seriestart 2. påskedag (1. april) og siste avslutning 1. desember. Det betyr at Eliteserien ikke vil ha startet før EM-playoffen har blitt spilt.

Ståle Solbakken og fotballandslaget er ute av EM-kvaliken, men har fortsatt et håp om å komme seg til fotball-EM i Tyskland gjennom den playoffen.

EM-playoffene avgjøres med semifinale og finale, henholdsvis 21. og 26. mars. Det er fortsatt usikkert om Norge får playoff-plass.

SERIESTART ETTER PLAYOFF: Eliteserien 2024 starter først etter at landslagssjef Ståle Solbakken muligens har ledet Norge i playoff om en EM-plass. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Patrick Berg (Bodø/Glimt) og Stefan Strandberg (Vålerenga) var Eliteseriens representanter fra start da Norge nylig tapte 0–1 mot Spania på Ullevaal.

Leif Øverland, direktør i Norsk Toppfotball, sier til VG at serieåpning 2. påskedag er et godt alternativ som gir trøkk rundt serieåpningen.

10. mars har også blitt diskutert. Det hadde gitt to norske serierunder før landslagspausen i mars. Samtidig hadde det kollidert med Holmenkollen Skifestival – og møtt et norsk idrettspublikum i vintermodus.