Sammen med Gerhard Heiberg og Vegard Ulvang skal Tromsø 2018-direktør Petter Rønningen mandag på et møte på Fjellheisen ta for seg perioden etter at en eventuell statsgaranti er på plass.

- Vi jobber i en fase hvor fokuset er på statsgarantien, som er en milepæl. Behandlingen av den er rett rundt hjørnet, og det er nå viktig å forberede seg på neste fase, som er perioden fra 2009 til 2011, når neste milepæl er, sier Petter Rønningen, og tenker på den faktiske tildelingen av vinter-OL i 2018.

Rønningen viser til at det er viktig å ha kommet i gang med neste fase, selv om statsgarantien ikke er på plass ennå.

- Ja, det er viktig for oss å ha begynt med dette arbeidet, selv om vi ligger brukbart an og ikke har det så travelt. Det er jo de kandidatene som jobber for å få sommer-OL i 2016 som rår den internasjonale grunnen nå, men likevel er det viktig å begynne vår posisjonering internasjonalt allerede nå, sier Rønningen.

- Du er ikke redd for at dere skal bli tolket dithen at dere nå tar en statsgaranti for gitt?

- Nei, jeg håper da ikke det. Det ville vært en forsømmelse av oss hvis vi ikke begynte med dette nå, slik at vi kan få det optimale ut av neste fase også, sier Tromsø 2018-direktøren.

IOCs Gerhard Heiberg skal blant annet snakke om den internasjonale konkurransesituasjonen som Tromsø vil stå i i perioden fram mot endelig avgjørelse i 2011.