For første gang i historien skal Kvaløya sitt J16-lag dra til Gothia Cup i Sverige, en av verdens største fotballturneringer for barn og ungdom. Der har de ikke tenkt å være noe kasteball, og er i gruppe med engelske Swindon Town, Glumslövs FF og Ekeby/Rytterne. Nå er 00- og 01-lagene i Kvaløya slått sammen, og er dermed sterkere enn noen gang.

- Vi har ingen svake lagdeler, og vårt 2001-lag endte på 4.-plass i Norway Cup. Klart vi må gå for seier, sier Kvaløya-kaptein Kaia Seljevold til iTromsø.

Kvaløya J16-trener, Lars André Hanssen, ønsker ikke å være en festbrems for jentenes skyhøye målsetting.

- Det er klart at jentene skal få lov til å ha ambisjoner, men tenker først og fremst at vi skal komme oss ut av gruppespillet og til A-sluttspillet, sier Hanssen med et smil.

ØNSKER DAMELAG: Lars André Hanssen tror denne generasjonen kan bli det neste damelaget for Kvaløya. Foto: Håkon Steinmo.

Men Kvaløya-spiller Tuva Arnesen påpeker et viktig poeng:

- Dette er lag som vi aldri har møtt før, så det er vanskelig å vite hvordan det skal gå.

Satser mot seniorlag

Det er flere år siden Kvaløya hadde et damelag på seniornivå, men Hanssen håper at denne generasjonen skal endre på akkurat det.

-  Jeg tror denne gjengen har det som skal til og har lyst til å satse, sier treneren, og jentene virker absolutt.

- Er det mulig å bli god med å spille på Kvaløya?

- Det er det absolutt. Disse jentene har en utrolig treningsglede og hele tiden et stort ønske om å bli bedre. Det at vi har klart å samle 26 spillere midt i fellesferien, synes jeg er utrolig bra.

GÅR FOR GULL: Tuva Arnesen (t.v) og Kaia Seljevold har skyhøye ambisjoner foran Gothia Cup. Foto: Håkon Steinmo

Jentene har spilt en strålende sesong til nå og ligger på 2.-plass.

- Men det er surt at det er TIL som leder, fordi de er vår største rival, sier Arnesen.

Jentene gleder seg stort til turneringen som venter til helga.

- Vi har trent veldig hardt inn mot Gothia Cup, og det blir utrolig artig å være med på dette, sier Seljevold, som i tillegg til å være kaptein er en av lagets mestscorende spillere.

Fem lag fra Tromsø

I Gothia Cup er det ikke bare Kvaløya-jentene som er fra Tromsø. TIL sender tre lag til turneringen, to G16-lag og ett J16-lag. Jentelaget har kun svenske lag i sin gruppe, mens guttelagene skal bryne seg mot svensk, dansk, islandsk og ungarsk motstand.

Stakkevollan stiller med sitt G16-lag, og har en utrolig spennende og variert gruppe, der skal møte franske Cap Jeune, tyske TSV Altenholz og svenske Tingsryd United.